Alles in mij zingt mee

Ervaar bevrijding en liefde met de eenvoud en kracht van stembevrijding


Ik durf geen geluid te maken
Een tijdje geleden startte hij een traject bij me omdat hij er naar verlangde zich te leren uitdrukken zoals hij ten diepste is. "Ik durf geen geluid te maken of te zingen, tenzij ik weet dat toch niemand me hoort". Ook was hij al vele jaren bezig met persoonlijke ontwikkeling op allerlei gebieden en had toch het gevoel dat hij geen stap vooruit gekomen was.

Niet durven voelen
Door trauma's uit het verleden durfde hij niet te voelen. Hij leefde een groot deel van zijn leven in zijn hoofd. Daardoor had hij zakelijk veel successen geboekt, maar het geluk in zichzelf en in relaties (nog) niet kunnen vinden.
Nu, na zijn pensioen, kan hij niet meer vluchten in zijn werk en heeft hij besloten er écht voor te gaan

Doorbraak
Na enkele sessies met mij alleen, durfde hij de sprong naar een workshop in een groep te maken. In een oefening met een andere man kwam hij met  boosheid en verdriet in contact, waar hij al die tijd naar op zoek was geweest. En hij was in staat deze eindelijk te uiten. In onze veilige setting kwam het in klanken allemaal naar buiten. Een enorme doorbraak!

Voorbij koetjes en kalfjes
Deze week was hij weer bij me. Hij vertelde opgetogen hoe zijn leven aan het stromen is.
Dat hij allemaal nieuwe mensen ontmoet. Door zelf initiatieven te nemen en dat hij ook uitgenodigd wordt. Hij straalde terwijl hij erover vertelde. Hij oefent met zichzelf laten zien en horen aan anderen door open te zijn en nodigt daarmee anderen uit zich ook te laten horen voorbij de "koetjes en kalfjes.

Jaaaa, Alles in mij zingt mee
Ik pakt mijn ukelele (waar ik nog niet meer dan 4 akkoorden op kan spelen) en nodigde hem uit een volle "Ja" naar zichzelf en zijn leven te zingen. Al snel zong hij uit volle borst en ontstond er een lied met de tekst "Jaaaaa! Alles in mij zingt mee". En zo was het ook. Hij zong zijn lied met alles wat hij in zich had. Uit volle borst, met open stem en heel zijn lijf. En ik zong en speelde met hem mee. Toen zijn lied klaar was begon hij uitbundig te lachen. Ik zag een open, spontane man, die me met een jongensachtige blik aankeek.

Het wonder van de eenvoud
Ik ervaar het telkens weer als een wonder om mensen open te zien gaan door de eenvoud van zingen. Door overgave aan hun stem. Door de moed om met ongemak, spanning en angst de sprong te nemen naar zichzelf  laten horen in al hun kwetsbaarheid.

Bevrijding van een andere soort
Ik vroeg hem wat hij nu voelde. Hij zei:"Ik voel bevrijding, maar van een andere soort dan na een rondje fietsen. Ik voel ontspanning in mijn hoofd, mijn rug, mijn voeten, mijn hele lichaam.. Ik ervaar ontlading, rust en tegelijkertijd blijdschap. En ik ben geaard, ik ben helemaal hier."

Mijn hart zegt dat ik van mezelf hou
En opeens voegde hij er aan toe: "Ik voel mijn hart. En mijn hart zegt dat ik van mezelf hou".
Hij had verbinding met zijn hart gemaakt.Wil jij ook al jouw cellen laten zingen?
Ik begeleid je graag er graag bij.
Meld je aan voor een individuele sessie "proeven aan stembevrijding" live in Vleuten of online.


Je bent van harte welkom

Warme groet,

Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.