Chakra’s in balans brengen

Chakra's in balans brengen

Een blokkade van een chakra kan worden gezien als een blokkade van een energiestroom binnen het lichaam van een mens. Een blokkade kan ontstaan door verschillende gebeurtenissen of trauma’s, wat zorgt voor stagneren van energie. Door de negatieve energie die hieruit ontstaat kan er door de blokkade geen energie vanuit de aarde door het lichaam stromen. Dit kan resulteren in fysieke en mentale klachten. Om dit te herstellen moet een persoon de chakra’s in balans brengen. Hoe dit mogelijk is, leg ik je verder uit in dit artikel.

De 7 Chakra’s

Het woord Chakra wordt steeds vaker gebruikt. Bijvoorbeeld bij meditatie, yoga, boeddhisme, hindoeïsme en andere oude tradities. De bekendheid van de term neemt daarom ook steeds meer toe. Toch vragen velen zich nog af wat het precies is, wat het inhoudt en hoe ze in balans te brengen zijn.

Het lichaam kent vele chakra’s waarvan er 7 bekend staan als de belangrijkste, de eerste zit ter hoogte van het stuitje in het midden van je bekkenbodem en de laatste bevindt zich op de kruin van het menselijk lichaam. De chakra’s vormen samen een energiestroom in het lichaam, die via 7 toegangspoorten verloopt. Elke geblokkeerde chakra vormt zijn eigen problemen en kenmerkt zich door een bepaalde energie. Het gaat om de volgende 7 chakra’s:

1. Wortel Chakra

De eerste chakra bevindt zich bij het stuitje van het menselijk lichaam, kenmerkt zich met een rode kleur en het vertegenwoordigt aarding, zekerheid en veiligheid. Een zeer belangrijke basis voor het menselijk lichaam. Een blokkade van de wortel chakra kan zorgen voor: angst, onprettig gevoel, klachten in de onderrug, nervositeit en onzekerheid.

2. Sacraal Chakra

De tweede chakra bevindt zich rondom de onderbuik onder de navel en kenmerkt zich met een oranje kleur. Het chakra vertegenwoordigt emotie, eigenwaarde, creativiteit en seksualiteit. Waardoor het vaak aan geslachtsorganen en vruchtbaarheid wordt gelinkt. Een blokkade in de sacraal chakra kan resulteren in weinig zelfvertrouwen, gebrek aan creativiteit en energie. Maar kan er ook voor zorgen dat een persoon zich prikkelbaar en emotioneel explosief kan voelen.\

3. Zonnevlecht chakra

De zonnevlecht chakra ligt rondom het menselijk middenrif en heeft de kleur geel. Het chakra draait om het ego van een mens. Denk aan gevoel van eigenwaarde, assertiviteit en zelfvertrouwen. Een disbalans kan leiden tot woede, gebrek aan zelfvertrouwen, maar ook depressies en fysieke problemen als problemen aan de lever en spijsvertering

4. Hart chakra

Het vierde chakra ligt bij het hart en kenmerkt zich aan de kleur groen. De chakra brengt balans in het leven en past goed bij verdriet, geduld en liefde. Een disbalans kan leiden tot woede, jaloezie, angst en gebrek aan vertrouwen.

5. Keel chakra

De vijfde chakra zit ter hoogte van de keel en draagt een helder blauwe kleur. Het keelchakra staat nauw in verband met je stem en staat voor communicatie en zelfexpressie. Wanneer de vijfde chakra uit balans is kan dit leiden tot stilte en een benauwend gevoel in de keel, een gevoel van zwakte en de angst om je uit te spreken. In het thema Keelchakra heb ik een zeer uitgebreide pagina geschreven over blokkades opheffen van de keelchakra en stembevrijding.

6. Derde oog chakra

Het derde oog chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen en kenmerkt zich met de kleur indigo. De kenmerken die hierbij horen zijn intelligentie, zelfkennis en inzicht. Bij een disbalans kan iemand zich bang voelen voor het behalen van succes. Ook kan dit samen gaan met hoofdpijn en oogproblemen.

7. Kruin chakra

Het zevende chakra is de kruin chakra. De kleur die hier bij hoort is wit of violet. Het chakra zorgt voor innerlijke stroom van wijsheid en bewustzijn. Bij een disbalans kan men last hebben van frustraties, doelloos door het leven gaan en mist er vreugde bij de mens

De chakra’s herstellen en in balans brengen

De 7 chakra’s zijn ieder op zijn eigen manier weer in balans te brengen. In het algemeen kunnen chakra’s weer in balans gebracht worden door meditatie, maar ook door yoga, zelfreflectie, maar ook door je lichamelijke trillingen te verhogen. Zo kan je bijvoorbeeld met behulp van stembevrijding en stemheling je chakra’s weer in balans brengen.

Veel van mijn klanten hebben bijvoorbeeld een blokkade in het keelchakra dat in verband staat met de trillingen van je stem, waardoor je met de juiste trillingen en tonen het chakra hersteld. Door klanken te maken vanuit een brok - blokkade-  in de keel kan hier ruimte ontstaan en de energie weer gaan stromen. Zelf ben ik gespecialiseerd in stembevrijding en heb ik verschillende activiteiten door het jaar heen. Als jij je inschrijft voor mijn inspiratiemails ontvang je gratis mijn chakra-klankmeditatie om je chakra’s te balanceren met behulp van klanken.

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.