Mantra zingen

Wat zijn Mantra's

Mantra’s zijn korte gedichten, woorden of lettergrepen met klanken die je steeds herhaalt. Daardoor kom je na een tijdje in een vrije staat van zijn. Het kan dan lijken alsof je zelf niet meer zingt, maar als het ware gezongen wordt. De klanken komen door je heen. Een staat van niet-doen, van overgave. Dat is een bijzondere ervaring die ontroerend kan zijn en je dankbaar maakt.

Alles in het universum trilt

Mantra’s bestaan in de basis uit trillingen en klanken. Trillingen zijn energie evenals alles in en om jou heen. Wanneer je dus met behulp van een mantra klanken maakt, zet je bepaalde trillingen in jouw lichaam in beweging. Een van de bekendste en kortste mantra's is de klank AUM, de oerklank van het universum. Het is heerlijk om deze klank langere tijd achter elkaar te zingen, zeker als je het met een hele groep doet.

Verwerken

Een andere bekende mantra is de Gayatreemantra: "Om Bhûr Bhuvah Svah Tat Savitur Varenyam Bhargo Devasya Dhîmahi Dhiyo Yo Nah Pracodayât." Zelf heb ik deze wekenlang 108 keer per dag gezongen toen ik ging scheiden.Af en toe kwam een geliefde vriendin langs om me hierbij ter ondersteunen door er gitaar bij te spelen en mee te zingen. Dit heeft me enorm bij de verwerking gesteund.

Lostrillen

Deze trillingen werken in op je lichaam en geest. De vibraties die een mantra opwekt, worden verspreid door het hele lichaam. Ze stromen naar alle uithoeken van je lichaam en kunnen opgeslagen emoties en blokkades lostrillen. Het zingen van mantra’s is zo een krachtige en waardevolle manier om je opgekropte emoties te uiten en te bevrijden.

De effecten van mantra zingen

De effecten van mantra zingen kunnen groot zijn. Door zingen en mantra’s te zingen maken de hersenen stoffen aan die het lichaam ontspannen. Stoffen als serotonine (gelukshormoon) en oxytocine (knuffelhormoon). Je komt tot rust en in het hier en nu.

Stromen

In geval van emotionele of spirituele blokkades is er sprake van een stagnatie in de stroom van jouw energie. Deze stilstand kan ontstaan bij een trauma of bij een gebrek aan ontspanning, vertrouwen of plezier in het leven. Deze ervaringen kunnen een symbolische knoop in je energiestromen leggen. Mantra zingen brengt met zijn trillingen de stagnatie van de stroom weer in beweging en er zal een gevoel van opluchting ontstaan. Bevrijding dus!

Mantra zingen en stembevrijding

In feite is mantra zingen een vorm van stembevrijding. Het verschil is dat je bij stembevrijding niet altijd gebruik maakt van bestaande (combinaties) van woorden en klanken. Bestaande mantra's hebben vaststaande klanken, betekenissen en werkingen. Bij stembevrijding kun je dus mantra's zingen om jezelf te bevrijden, maar je kunt ook zingen wat er in je leeft, wat er in je opkomt, vrij en zonder houvast: Aaah, oooooh, aiaiaiai, auauau. Ook dat trilt blokkades en emoties los.

(Mijn partner zegt altijd grappend dat iedereen die bij me komt zingen, binnen 10 minuten moet huilen)

Vrijheid, verbondenheid en vertrouwen

Het zingen van mantra’s en stembevrijding is werkelijk bevrijdend. Je uit opgekropte emoties en trilt blokkades los. Dan ontstaan gevoelens van vrijheid, verbondenheid en vertrouwen. Ik begeleid je met liefde in een veilige setting naar jouw waarheid, zodat je jezelf durft te uiten. Jezelf durft te laten zien en horen. Je ervaart dat jij er mag zijn, precies zoals jij bent! En dat wil jij toch ook?

Mantra zingen en stembevrijding met mij, Jacky Peeters

Wie niet bekend is met mantra zingen en stembevrijding, kan moeite hebben om de trillingen te accepteren en zichzelf over te geven. Het is voor veel mensen spannend omdat ze gaan voelen wat ze vaak lange tijd onderdrukt hebben. Het is daarom belangrijk daarbij begeleid te worden. Als je bij mij komt, bied ik je de veiligheid en het vertrouwen om hier doorheen te gaan.

Een mantra van je eigen naam

Hierbij zie ik het zingen van je eigen naam, of het zingen van de woorden "Ja", "Nee" of "Ik" ook als mantra's. Net zoals een zin uit een lied of gedicht dat je raakt, als een mantra gezongen kan worden. Klanken of woorden die door ze herhalend te zingen een beweging in jou teweeg brengen. Een beweging naar vrijheid.

Het krachtigste instrument om jezelf te bevrijden is je eigen stem

Jouw zingende stem is wat mij betreft het krachtigste instrument om jezelf vrij te maken.Ik begeleid je met liefde en passie in een proces waar dat wat vast zit in jou losgetrild wordt en jouw weg naar het openen van je weggestopte emoties, het opheffen van blokkades en het openen van je hart begint. Een weg naar zelfacceptatie, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave en liefde. Ben je bereid?


Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.

Wat zijn de effecten van mantra zingen?

Omdat je mantra’s steeds herhaald kom je na een tijdje in een vrije staat van zijn. Het kan dan lijken alsof je zelf niet meer zingt, maar als het ware gezongen wordt. De klanken komen door je heen. Een staat van niet-doen, van overgave. Dat is een bijzondere ervaring die ontroerend kan zijn en je dankbaar maakt. Het zingen van mantra’s en stembevrijding is werkelijk bevrijdend. Je uit opgekropte emoties en trilt blokkades los. Dan ontstaan gevoelens van vrijheid, verbondenheid en vertrouwen.

Wat is mantra zingen?

Mantra zingen is in feite een vorm van stembevrijding. Het zijn korte gedichten, woorden of lettergrepen met klanken die je steeds herhaalt, alleen of in een groep. Hierdoor kom je na ene tijdje in een vrije staat van zijn, van niet-doen, van overgave.

Wat is een mantra / wat zijn mantra's?

Een mantra is een gedicht, woord, een korte zin, uitspraak of gebed dat steeds wordt herhaald. Het woord mantra komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk "bevrijden van het denken".

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.