De kracht van openheid‍

Je waarheid delen kan spannend zijn en tegelijkertijd bevrijdend én verbindend

Je leren uiten
Al jaren begeleid ik mensen bij het zich leren uiten. Het kan gaan om het puur uiten van emoties via zingen en klanken. Ook kan de stembevrijding gericht zijn op het voelen en uiten van wat waar is voor jou.Ik kijk en voel mee en stimuleer je ook het daadwerkelijk te doen. Persoonlijk heb ik de ervaring - en dat zie ik ook bij mijn cliënten - dat dit heel spannend kan zijn en dat er allerlei mechanismen in werking treden om het maar niet te hoeven uiten.

Blokkade op de keel
Jaren geleden, toen ik nog niet met stembevrijding bezig was (het woord bestond nog niet eens), uitte ik me niet. Ik was me niet bewust van wat ik voelde, bewoog met iedereen mee.Toen ik door therapie begon te leren me wel te uiten, ging dat gepaard met een dichtgeknepen keel, de dingen opkroppen en ze vervolgens hortend, stotend en huilend te delen. Omdat ik zo bang was voor de confrontatie. Herken je dit soort patronen bij jezelf?

Oude angsten en wonden

Door jarenlange stembevrijding ben ik prima in staat geworden om mezelf te voelen en te uiten. De blokkade op mijn keel voel ik nog maar zelden. Door veel te zingen en klank te geven aan mijn gevoelens, heeft mijn keelchakra zich geopend.Toch laat de oude angst zich nog wel eens voelen.Zo maakte ik pas nog mee dat ik door een situatie nogal geraakt was in een oude wond.Ik voelde aan alle kanten dat ik het met de betrokken persoon wilde bespreken omdat het gebeurde anders tussen ons in zou komen te staan. Maar mijn mind begon allerlei uitvluchten te verzinnen. Ik kon helder waarnemen hoe dat aan de gang was in mezelf.

Het blijft oefenen
Het feit dat ik juist in die week actief een vrouw aan het begeleiden was bij het uiten van háár waarheid, hielp me om het te doen. Want ik "walk my talk".Toen de kans zich voordeed  (en ik het al uren had uitgesteld) haalde ik diep adem, en begon te spreken. Ik voelde het bloed naar mijn hoofd stijgen en tranen opwellen. En het lukte me om zonder verwijten en rustig te delen wat me dwarszat. Daarna voelde ik een enorme opluchting en alles spanning was verdwenen. Bovendien was in één klap de relatie hersteld.Ik heb dit al zo vaak meegemaakt en het blijft oefenen.Wil jij dit ook leren?

Wil jij je door mij laten begeleiden bij het voelen en uiten van jouw waarheid? Jezelf te bevrijden via jouw unieke stem?

Kijk dan eens bij ons aanbod.

Meer inspiratie

Wat houd jij verborgen?

Ja, inspireer me

Stembevrijding is het wonder dat je bent belichamen.

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.