Je groeit niet van A naar B

‍Ben ik nou eindelijk eens klaar? Vergeet het maar!

Ik heb al zoveel gedaan
Soms zie ik cliënten die verzuchten: "Wanneer houdt het nou eens op?"; "Wanneer ben ik eindelijk klaar?"; "Ik heb al zoveel gedaan en nu kom ik het wéér tegen!"Helemaal niet vreemd, ik heb mezelf dat in het verleden ook afgevraagd. Of zelfs geloofd dat een bepaalde training me dat zou gaan opleveren. Het werd me ook min of meer beloofd.Niet zinvolIk ontdekte tijdens mijn eigen groeiproces dat deze vragen niet zinvol zijn. Als je namelijk het pad van bewustwording op bent gegaan, zul je daarmee nooit klaar zijn. Hoe zou het zijn als je deze gedachten helemaal niet had? Dat de dingen gewoon zijn zoals ze zijn. Iets (een relatie, een trauma, een patroon, een rouwproces) is klaar....of niet.

Anders kijken
Zeker, oude patronen kunnen oplossen, blokkades kunnen verdwijnen en trauma's verwerkt. Toch kan een oude wond altijd weer getriggerd worden. Wel kun je er anders mee leren omgaan. Er anders naar gaan kijken. Niet: "Waarom gebeurt dit?" Maar: " Wat voel ik? Wat ervaar ik? Wat heb ik nu aan te kijken?" En weten: "Dit moment gaat voorbij".Edith Eva Eger, de bekende Amerikaanse psychologe die ik graag citeer, overleefde Auswitch met de gedachte: " Als ik vandaag overleef, ben ik morgen vrij."

Als je ergens met heel je aandacht bij bent, verandert het altijd
Oefen het maar eens. Als je met heel je aandacht bij een bepaald gevoel bent, dan merk je dat het na verloop van tijd verandert. Als je dat gevoel met iemand deelt of zingend uit, ervaar je dat nog sterker. J

Je groeit door te leven
Iedereen groeit. Je groeit op de eerste plaats simpelweg doordat je leeft. Door de dingen die je meemaakt; vaak juist de moeilijke dingen. Life-events zoals de dood van een geliefde, een ziekte, een verhuizing, ontslag of een scheiding stimuleren je groei, al kun je dat misschien achteraf pas aanvaarden en waarderen. Soms stagneert het een periode. Dan lijk je niet vooruit te komen. Maar misschien is het dan nodig dat het proces even stilstaat. Of dat je 3 stappen terug moet om er weer 1 vooruit te kunnen zetten.

Relaties: de sterkste Pokon
De mensen met wie je omgaat, laten je groeien. Hoe intiemer de band, des te sterker de groei.Met mijn moeder, die onlangs overleed, had ik een ingewikkelde relatie. Toch kon ik haar bij het afscheid bedanken voor de rol die ze in mijn leven heeft gespeeld. Met name door de confrontaties met haar ben ik geworden wie ik nu ben. Volgens mij heeft zij als ziel de taak op zich genomen om mij in dit leven enorm te doen groeien. Dat was geen dankbare taak, wel een vruchtbare.Ook je liefdespartner, als je die hebt, doet je groeien omdat die je het meest kan raken in je kwetsbare plekken. Als je het tenminste wilt aangaan en kunt inzien dat het jouw eigen gevoelens zijn die geraakt worden en dat er geen schuldigen zijn. Deze persoon is jouw Pokon. Je hebt hem of haar aangetrokken om te kunnen groeien.

Begeleiding
In confronterende of stagnerende periodes of gewoon omdat er een diep verlangen in je leeft om het niet alleen te hoeven doen, kan steun en begeleiding je ondersteunen in je groeiproces. Steun van familie, vrienden of collega's of professionele begeleidingZelf heb ik in mijn leven regelmatig steun en begeleiding gezocht en gekregen. Daar heb ik veel van geleerd en er zijn veel mensen op mijn pad geweest die me hebben helpen groeien.

Wil jij groeien door toe te laten én te uiten wat jij ervaart?
Ik begeleid je er graag bij. Kijk eens bij ons aanbod.
Je bent van harte welkom!

Warme groet,

Jacky

Meer inspiratie

Wat houd jij verborgen?

Ja, inspireer me

Stembevrijding is het wonder dat je bent belichamen.

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.