Laat het gaan, laat het vallen, laat het los!(van Dik Hout)

Zingen ís loslaten. Je ademt in en terwijl je uitademt laat je een klank vrij, je laat deze los en daarmee jezelf.

Loslaten
Voor de meeste mensen is het lastig om los te laten. We klampen ons vast aan materie, gedachten, overtuigingen, mensen encontrole. Controle die enkel denkbeeldig is. Want controle is iets van onze mind. We hebben in feite nergens werkelijk controle over.

Sterven is het ultieme loslatenVorige week zondag maakten Jan en ik het ultieme loslaten mee, toen we - samen met zijn tweezussen - bij het sterven van zijn vader (mijn schoonvader) aanwezig waren.Al een paar dagen vertelden we hem: "Je mag gaan, je mag het leven loslaten!"En we mochten dit proces meebeleven.Op de laatste ochtend van zijn leven zongen wij voor hem met de intentie zijn ziel te helpen in vrede en rust te kunnen gaan. En dat gebeurde ook.

Essentie
Loslaten brengt ons bij onze essentie. Natuurlijk is het pijnlijk en verdrietig om een geliefd iemand te moeten missen. Toch ervaarden wij het ook als ontroerend en mooi. Want alle onbeduidende zaken vallen weg. Er is een gevoel van diepe verbondenheid. Een besef van waar het écht om gaat in het leven.

Zingen
Gelukkig hoeven we niet allemaal te wachten tot we sterven voordat we de controle kunnen loslaten. Er is iets wat we allemaal kunnen dat ons direct en eenvoudig bij onze essentie brengt. En dat is zingen. Het gaat hierbij niet om techniek, presteren, optreden of een "mooi" lied zingen.Nee het gaat om overgave aan de klanken die jouw stem wil laten horen; wil loslaten. Zingen wat er in jou leeft!

Bevrijdend én verbindend
Al vele jaren begeleid ik mensen met liefde bij dit proces. En voor sommigen lijkt het wel een beetje op doodgaan, zo eng vinden ze het. Dat komt omdat je van tevoren niet weet wát je gaat zingen.Elke keer weer is dit een magisch proces. Want als de overgave dan komt - soms door weerstand, strijd, tranen en ongemak heen -en jouw unieke klanken komen uit jou, dan is iedereen geboeid, hangt aan je lippen en begint te juichen van vreugde als je klaar bent. Want jij en ik en iedereen aanwezig voelt: Dit is écht! Dit is waar!

Voel jij het verlangen om los te laten en in contact te zijn met je essentie?
Kijk op naar ons aanbod en geef je op voor een van onze activiteiten!

Je bent van harte welkom.

Warme groet,

Jacky

Meer inspiratie

Hoe breng jij de hemel op aarde?

Ja, inspireer me

Waar schaam jij je voor?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.