Wil jij ook van onderdrukken naar uitdrukken wie jij ten diepste bent?

Door te durven wat je eigenlijk niet durft, bevrijd jij jezelf


Maar ik heb niks voorbereid
Gisteren maakte ik het 2 keer meer met mensen die een traject bij me volgen.
Aan de eerste stelde ik voor te stoppen met praten en te gaan zingen.
"Wat? Zingen? Maar ik heb niks voorbereid?" riep ze uit. Toch nam ze mijn uitnodiging aan.
Ze stond te zingen en toch stopte ze elke keer: "Ik kan dit niet!"
Ze kon het wel, maar wat was het geval? Het voelde zo zonder handvatten eerst heel ongemakkelijk.

Het lied was er al
De tweede dame had al weken geleden een liedtekst geschreven over haar proces. "Ik kom er maar niet aan toe om het af te maken," zei ze verontschuldigend. We besloten dat ze het dan toch maar ging zingen. "Begin maar gewoon woord voor woord, zonder te weten waar het heen gaat," zei ik. "Maar ik heb een melodie in mijn hoofd", zei ze. "Dat is niet erg, hou er alleen niet aan vast," bemoedigde ik haar, "probeer je over te geven aan je stem en het lied te zingen zoals het komt, er kan niks verkeerd gaan."

Een heerlijk samenspel
Het werd een heerlijk samenspel waar ze de geschreven woorden na wat aarzelingen steeds vrijer en opener durfde te zingen. Als iemand naar buiten durft te komen, dan maakt mij dat altijd zo blij! En in groepen gaat iedereen dan juichen en klappen of wordt juist stil van ontroering.
En wat bleek: Haar lied was al helemaal compleet. Er hoefde niet meer aan gewerkt of gesleuteld te worden. Ze had haar waarheid weken geleden al spontaan opgeschreven.

Ongemak, je wilt er zo snel mogelijk vanaf en onderdrukt het daarom
Misschien herken je het wel. In situaties waar jij je ongemakkelijk voelt, wil je het liefst vluchten of dit gevoel verstoppen. Daardoor klap je dicht en voel je je onvrij. Maar heb je wel eens de tijd genomen om zo'n gevoel anders te bekijken. Nieuwsgierig te zijn naar wat je eigenlijk voelt? Juist door het niet te onderdrukken en het toe te laten zul je merken dat jij je op je gemak gaat voelen in allerlei situaties. Misschien zeg je wel: "Ik voel me nu wat ongemakkelijk" en lost het daarna gewoon op!

Ervaren, voelen en zingen
Dit is waar ik je graag bij begeleid. Omdat zingen - en zeker zomaar gaan zingen zonder te weten - zo spannend is, word je meteen naar allerlei gevoelens gebracht die je in een veilige setting samen met mij of met Jan en mij in een groep kunt onderzoeken en in klanken kunt uiten.
En dat geeft ervaringen als opluchting, ruimte, verbinding en bevrijding.

Eenvoud is een kenmerk van de ziel
Doordat je leert voelen en uiten wat er nu in je leeft. En dat is eigenlijk heel eenvoudig. En eenvoud is een kenmerk van je essentie, van je ziel. Niet van je hoofd, dat alles ingewikkeld maakt.

Jouw waarheid uiten
Dit zingen gaat dus nooit over anderen entertainen, maar over jezelf uiten en jouw waarheid naar buiten brengen. (Het kan overigens entertainers ook enorm helpen om zichzelf op een podium met hart en ziel uit te drukken).

Oh wat hebben we graag houvast
Misschien herken je inmiddels ook zelf wel hoe vaak je graag houvast hebt aan zaken buiten je. Hoe vaak je controle wilt hebben. Dat is een eigenschap van ons ego. Dat houvast en die controle zijn echter schijn.
Je ziel wil iets anders. Je ego wil niet vrijuit zingen, je ziel juist wel. Dat maakt stembevrijding zo uniek en krachtig. Je wordt je bewust van deze dynamiek in jezelf en kunt dan kiezen voor bevrijding.

We hebben ons over te geven
Dus ja, we hebben ons over te geven. De controle los te laten. Zonder onszelf af te wijzen als we vasthouden. Elk moment kunnen we kiezen: "Laat ik mezelf horen? Laat ik mezelf zien? Durf ik te springen? Durf ik te voelen? Durf ik te spreken? Durf ik te zingen?"

Durf jij?
Ik begeleid je met liefde.
Maak eens een afspraak voor een sessie "proeven aan stembevrijding en stemhealing" of neem deel aan een workshop


Je bent van harte welkom

Warme groet,

Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.