Zing jezelf open en kom naar buiten

Adem in en voel van binnen Adem uit en zing naar buiten

Zing je zelf open en kom naar buiten

Adem in en voel van binnen
Adem uit en zing naar buiten


Jezelf naar buiten brengen
Eén van mijn klanten kwam bij me met het verlangen zichzelf naar buiten te brengen.
Doordat haar moeder haar puberteit in een Jappenkamp doorbracht, is het gevoel zich te moeten verstoppen haar met de paplepel ingegoten.

Drempel
Gisteren was ze bij me en we oefenden met vrijuit zingen. Adem in en voel van binnen, adem uit en geef je over aan de toon die wil komen. Dat klinkt eenvoudig, maar zij ervaarde onmiddellijk een flinke drempel. Gedachten als "ik kan er toch niks van", "ik mag er niet zijn " en angst voor een oordeel en afwijzing dienden zich aan. Daardoor kwam er in eerste instantie geen enkele toon.

Uitweg
Waar de meeste mensen zich niet eens bewust zijn van dit soort overtuigingen en gedachten, brengt een uitnodiging om te zingen dit type beperkende overtuigingen meteen aan het licht.
En wat uit de schaduw komt is interessant. Want als jij je ergens bewust van wordt, dan kun je je afvragen of deze overtuigingen wel waar zijn. Dat zijn ze namelijk niet. Als je dat beseft, dan kun je kiezen en is er een uitweg. Stembevrijding biedt jou die uitweg.

Dient het nog?
Ooit ben je bepaalde dingen over jezelf gaan geloven omdat je de conclusie trok dat het aan jou lag dat je afgewezen werd, je gevoelens niet mocht uiten, dat je niet gezien en gehoord werd. Het gaf jou (schijn)veiligheid om deze dingen te geloven omdat het je vreemd genoeg beschermde tegen gevoelens die te heftig voor je waren. Gevoelens als pijn, eenzaamheid, wanhoop, angst en boosheid. Als je deze patronen nog steeds met je meedraagt, vraag jezelf dan eens: dient dit me nog?

Adem in
De keuze is deze: In plaats van alles wat je niet wilt voelen weg te drukken, in te slikken en binnen te houden, laat jij jezelf nieuwsgierig worden naar hoe dat allemaal voelt binnenin je. Zonder onderscheid of oordeel. Diep inademen en voelen. Wat leeft er in mij? Wat voel ik in mijn lijf? Fysiek en emotioneel. Welke gedachten denkt mijn mind?

Adem uit en zing
En dan, terwijl je in contact bent met je binnenkant, laat je met je uitademing een toon komen. Je bedenkt niets, je controleert niets, je geeft je over aan je stem en laat een toon komen. Precies die toon die er is. Hoe die ook klinkt. En dat doe je nog eens. En nog eens. 5 minuten, 10 minuten....... geef jezelf de tijd om in die overgave te komen. Misschien is het steeds dezelfde toon, misschien elke keer een andere. Je bent bereid je te openen en naar buiten te komen, hoe spannend en nieuw het ook is.

Je masker laten smelten
Wat je in feite aan het doen bent, is je masker, je beschermende muur laten smelten door middel van de trillingen van je klanken. Zingen gaat door alles heen, daarom is het zo krachttig en bevrijdend. En net als bij mijn klant, komt dan jouw kwetsbare zelf naar buiten. Een kwetsbaar zelf dat niet gekwetst kan worden, maar jouw ware zelf toont. Een zelf dat in staat is tot verbinding en intimiteit. Omdat het vrij is!

En plots ben je dan zomaar aan het zingen.
Komt er een melodie of een lied uit jou. Hard of zacht. Zuchtend en kreunend. Met of zonder woorden. Het kunnen oerklanken zijn; een klaag- of juist een danklied, een smeekbede, een lied van rouw of een mantra van vreugde.
Als je het niet kent, kun jij je het misschien niet voorstellen, maar keer op keer maak ik mee dat dan tranen beginnen te stromen; dat mensen ruimte ervaren, dat het lijf begint te stromen en tintelen, gedachten verdwijnen en ontroering en dankbaarheid verschijnen. Er opent zich iets in hen. Een open en vrij gevoel. Wonderbaarlijk gewoon.

Wil jij jezelf ook zingend openen en ervaren dat je vrij bent?
Ik (wij) begeleid(en) je met liefde.
Maak eens een afspraak voor een sessie "proeven aan stembevrijding en stemhealing" of neem deel aan een van onze activiteiten
Je bent van harte welkom

Warme groet,

Jacky


Meer inspiratie

Zijn stem werd letterlijk bevrijd

Ja, inspireer me

Als anderen me maar niet horen!

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.