Als de dingen niet gaan zoals jij wilt‍

Over hartepijn, teleurstelling en.....nieuwsgierigheid

Falen, opnieuw falen, steeds beter falen

Vannacht moest ik - door zaken die de afgelopen dagen mijn hart raakten - aan het fantastische boekje met bovenstaande titel denken. Het is geschreven door de boedddhistische non Pema Chödrön en het helpt me altijd als ik denk dat ik iets niet goed heb gedaan of als ik pijn heb.Ik haalde het tevoorschijn en sloeg het open op een pagina die de spijker op zijn kop slaat. Deze zin is namelijk precies waar stembevrijding zo enorm behulpzaam bij is:

Kun jij jezelf toestaan om te voelen wat je voelt? Als de dingen niet gaan zoals je wilt. Als de dingen niet gaan zoals je hoopt, wenst en verlangt?
Misschien voel je dan hartepijn, teleurstelling, wanhoop, machteloosheid of woede.Als je faalt of als dingen niet gaan zoals je had gehoopt, ben je misschien geneigd te denken dat je schuldig bent, mislukt of dat er iets mis met je is.

Nieuwsgierig zijn
In plaats daarvan kun je ervoor kiezen nieuwsgierig te zijn naar wat je voelt.  In plaats van allerlei negatieve gedachten over jezelf te geloven, zeg je tegen jezelf: "Wat voel ik hier?" En misschien blijkt dan dat je gewoon pijn hebt.

Pijn toelaten en uiten
En laat dat nou precies zijn waar wij mensen met stembevrijding steeds weer bij begeleiden. Voelen, toelaten en uiten wat er leeft. En vaak kom je dan in contact met pijn. Pijn die je onderdrukt hebt en die gevoeld en geuit wilt worden.

Alles wat in je leeft wil gevoeld en geuit wordenJuist in het nieuwsgierig zijn naar alles wat in je leeft, vind je bevrijding, licht en ruimte. Het lijkt paradoxaal, maar zo werkt het nou eenmaal.

ZingenZingen is de snelweg naar uiten wat je voelt. Je kunt je niet verstoppen als je zingt. Veel mensen voelen daarom het verlangen naar stembevrijding en vinden het tegelijkertijd heel spannend.Dat klopt!

Ben jij nieuwsgierig naar alles wat in jou leeft?
En verlang je ernaar dat alles vrij te uiten?

Kijk dan bij ons aanbod. Er is voor elk wat wils!

Meer inspiratie

Hoe breng jij de hemel op aarde?

Ja, inspireer me

Waar schaam jij je voor?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.