Doe maar gek, dan doe je al normaal genoeg!

‍Ben jij bang om uit de band te springen? Wil je het wel, maar hou jij je in? Lees dan snel verder!

Doe normaal

Ben jij opgevoed met deze norm? Dan leef je misschien met de gedachte dat jij normaal moet doen. Maar wat is dat eigenlijk; normaal doen? Bestaat dat in feite wel? Het woord zegt dat je moet voldoen aan een norm. Maar wie bepaalt die norm dan?

Bange, verkrampte mensen
Naar mijn ervaring betekent deze zin in werkelijkheid: "Hou je in"; "Laat jezelf niet zien, want dat is gevaarlijk"! Zo kom ik regelmatig mensen tegen in mijn praktijk die in hun hoofd zitten, die een verkrampt lijf hebben dat ze nauwelijks kunnen voelen en die het lastig vinden om hun stem te laten horen. Ze geloven écht dat ze normaal moeten doen en hebben oordelen over mensen die uit de band durven te springen. Of ze hebben al op jonge leeftijd besloten zich niet meer te laten zien of laten kennen. Omdat ze pijn hebben opgelopen als ze dat wel deden. Maar: het hoeft niet zo te blijven. Zo'n oud besluit kan veranderd worden.

Weerstand én verlangen naar expressie
Ik maakte het afgelopen week een paar keer mee. Dat iemand weerstand voelde om naar me toe te komen. Want: "Oh jee: wat moet ik dan gaan doen daar? Help?" Terwijl ze wel een traject met me hebben gepland, omdat iets van binnen hun vertelde: "Daar wil ik zijn! Ik wil mezelf laten zien en horen zoals ik echt ben."Aan het eind van de sessie waren ze dan ook erg blij dat ze (weer) gekomen waren. Omdat ik ze verleid had te bewegen, te zingen en zich te uiten, voelden ze zich bevrijd, blij en dankbaar.

Een sleepbootje
Eén man zei lachend: "Ik heb jou als sleepbootje nodig om mijn stem eruit te laten komen!"Als ik het voordeed en hem meenam in mijn klanken, kon hij het ook. Want hij had gewoon geen referentiepunt om expressie te geven aan wat hij voelde. Samen sprongen we heerlijk uit de band. Ik werd er zelf ook helemaal blij en levendig van.

Dat zogenaamde gek doen is normaal!
Is je inhouden en verkrampt zijn normaal? Of zijn dansen, zingen, lachen en blij zijn dat? En huilen als je verdrietig bent en van je laten horen als je boos bent? Is je inhouden normaal? Of is jezelf laten zien en horen in al je facetten dat? Jij mag het zeggen. Mijn visie zal duidelijk zijn: authentiek zijn is mijn norm.

Wil jij uit de band springen?
Je bent van harte welkom bij onze stembevrijdende activiteiten. Kijk op jackypeeters.nl/aanbod

Warme groeten,Jacky & Jan

Meer inspiratie

Hoe breng jij de hemel op aarde?

Ja, inspireer me

Waar schaam jij je voor?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.