Doe net als de vogels:Begin elke dag zingend!‍

Er is discipline en oefening nodig om bevrijding te ervaren

Tina Turner
Graag citeer ik Tina Turner, die met haar leven en spirituele boodschap een grote inspiratiebron voor me is. Net als zij promoot ik graag zingen (in de breedste zin) als een weg die je voorbij de dualiteit brengt. Zij noemt dat: Beyond."Beyond means to feel yourself. Start every day singing like the birds. Singing takes you beyond, beyond, beyond."

Verlangen naar bevrijding
Verlang jij ook zo naar bevrijding? En wat is bevrijding eigenlijk?Afgelopen week ontmoette ik tijdens een kennismaking een jonge vrouw die voortdurend een gespannen gevoel op haar borst en keel heeft. Toen we er op in tuneden, beschreef ze het als "iets" dat in haar borst opgesloten zit, iets wat eruit wil. Door te zingen vanuit deze opgeslotenheid en het verlangen naar bevrijding ontstond er ruimte en ontspanning. Het voelde vrijer.

Omarming
Bevrijding is naar mijn ervaring vaak het gevolg van aanvaarding en omarming van iets waar je juist veel weerstand en verzet naar voelt; waar je vanaf wilt.Ik zeg vaak: "Ik doe niet aan ergens vanaf willen."Ik herinner me een sessie van jaren geleden bij mijn leraar Jan Kortie. Ik voelde me gevangen als in een kooi en was alsmaar in gevecht met mezelf om eruit te ontsnappen. Hij stelde voor om gewoon eens in de kooi te gaan zitten en te stoppen met het gevecht. Onmiddellijk ontspande ik en ervaarde ik bevrijding. Waar ik vervolgens zingend uitdrukking aan gaf.

Discipline, (be)oefening en anders kijken
Tina Turner heeft het ook over discipline: "we need a repeated discipline and genuine training to let go our old habits of mind and to find and sustain a new way of seeing." Er zit voor mij een enorme diepgang in deze simpele zin. Want er lijkt een paradox te bestaan tussen discipline en bevrijding. Maar het is ons ego dat onder de beoefening uit wil; er moeten van maakt. Om je bewust te worden van alle trucs die het ego uithaalt om je gevangen te houden, is beoefening nodig.Beoefening die niet op zoek is, maar die je ondersteunt bij bewustwording, het loslaten van de macht van je gedachten en je helpt anders te kijken.Bevrijding ligt met zeker ook in "a new way of seeing". De situatie blijft hetzelfde, maar doordat jij anders kijkt, ervaar jij het anders.

Jouw ziel wil zingen
Zingen biedt je deze beoefening omdat het je van je hoofd naar je lijf en hart brengt. Zingen helpt je om scherp onderscheid te maken tussen de stem van je ego en de stem van je ziel.Het helpt je om onder de trucs van je ego uit te komen, juist omdat zingen spannend is en naakt. Je kunt niet meer om jezelf heen, zoals met praten vaak wel lukt. Kortom: je kunt jezelf niet meer voor de gek houden. En dat is bevrijdend!

Kom jij jezelf zingend bevrijden?
Kijk dan bij ons aanbod.

Je bent van harte welkom

Jacky

Meer inspiratie

Wat houd jij verborgen?

Ja, inspireer me

Stembevrijding is het wonder dat je bent belichamen.

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.