Durf jij je mond open te doen?

Niet figuurlijk; maar letterlijk open.Hoor eens wat er dan gebeurt!Doe je mond open
Deze simpele zin zeg ik dagelijks regelmatig tegen mensen die bij me komen voor sessies of groepsactiviteiten.
Mensen die met uiteenlopende thema's, vragen en verlangens bij me komen voor begeleiding. Burnout, scheiding, (seksueel)misbruik, niet gehoord of gezien, fysieke klachten, eenzaamheid, gevoelens niet kunnen of mogen uiten, niet kunnen voelen.....het komt allemaal voorbij.
Mensen die hun hele leven al hun kaken letterlijk op elkaar houden. Die zich klein maken; stil houden; bang zijn om zich te laten horen. Hun lichaam, hun gezicht en hun mond hebben deze innerlijke houding gevolgd.

Laat je horen
Als je je mond open doet, kan er gemakkelijker geluid uit. Één simpele beweging en er gebeurt van alles in je lijf. Zo was er pasgeleden iemand die erg veel moeite had om een geluid te maken. Een kleine opening in de mond en ze dacht dat ie wijdopen was. Ik kon haar nauwelijks horen. Toen ze haar mond langzaam steeds verder opendeed, kwam er ook meer volume. Vanzelf. En met dat volume kwam er verlangen om een schreeuw naar buiten te laten komen. En de angst dat het te groot zou zijn. Dat het nooit meer zou stoppen. Herken je dit? 
Toen ze het deed, omdat ik haar verzekerde dat er alleen gebeurt wat ze aankan, voelde ze verbinding met haar lichaam en haar gevoel. 

Een klankreis door het lichaam
In de stembevrijdingsprocessen gaat het vaak over het toelaten en uiten van pijn. 
Uit mijn eigen en jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen, weet ik dat juist dit aangaan leidt tot opluchting, lichtheid en blijdschap.
Zo ook deze dame. Zij had een brief aan zichzelf geschreven en las deze aan me voor. Het woord pijn kwam er vaak in voor, dus ik vroeg haar waar de pijn zich in haar lichaam bevond. "In mijn keel", zei ze. Ik vroeg haar op de beknelling in haar keel te focussen en tegelijkertijd haar mond open te doen om de beknelling in klanken naar buiten te laten komen. Ze kreeg het erg benauwd. Ik stimuleerde haar door te gaan. Eerst slikte ze nog veel weg, daarna hield ze haar mond steeds open en liet de pijnklanken komen. Er kwam ruimte in de keel, maar nu verkrampten achtereenvolgens de kaken en de wangen en tot slot voelde ze een reservoir aan tranen onder haar ogen. Ze liet het stromen. Ik begeleidde haar overal doorheen tot ze met wijdopen mond en uitgestrekte armen een uitzinnig "aaaaaah" zong. " Heerlijk", riep ze uit.
De reis eindigde met een ontspannen, opgelucht en vrij gevoel.
Dit kan gebeuren als jij je mond open durft te doen!

Ben jij er aan toe om je mond écht open te doen?
Kom het eens uitproberen tijdens een "proeven aan stembevrijding" (individueel)
of meld je aan voor een dagworkshop, weekend of weekretreat.

Kijk hiervoor bij ons aanbod.

Je bent van harte welkom.

Warme groet,


Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.