Durf jij jouw waarheid te uiten?

‍"Eerlijkheid betekent de waarheid zeggen en bereid zijn alles te ervaren wat daar uit voortvloeit." Jeff Foster

Open en eerlijk
Steeds weer besef ik hoe belangrijk het is open en eerlijk te zijn. De waarheid is niet altijd fijn, soms zelfs messcherp en pijnlijk, toch heb ik al vaak gemerkt hoe verbindend waarachtigheid werkt en hoe ontwrichtend oneerlijkheid. Ik was in situaties die ik liever had vermeden maar waar ik toch voor openheid koos. Het uitspreken van het lastige waarbij ongemak, pijn en boosheid naar boven kwamen bleek een verborgen cadeau in zich te dragen. Uiteindelijk was er liefde.Gemakkelijk is dit niet, en tegelijkertijd is dit waar ik naar verlang in al mijn relaties.

Zonder verwachtingen, zonder resultaat
Jeff Foster schrijft in  "Onvoorwaardelijke acceptatie, radicaal ontwaken in het nu":Eerlijk zijn betekent de waarheid zeggen zonder verwachtingen, zonder gericht te zijn op een bepaald resultaat, zonder pogingen te doen te ander op welke manier dan ook pijn te doen of te manipuleren. Eerlijkheid betekent de waarheid zeggen en bereid zijn alles te ervaren wat daar uit voortvloeit. Het betekent de waarheid zeggen, niet om de ander te veranderen of vast te leggen, maar gewoon omdat de waarheid is waar ik het meest naar verlang.

Bang
Misschien herken je wel dat het soms (of vaak) doodeng is om jouw waarheid te uiten. Nee zeggen. Iets afzeggen. Je boosheid uiten. Uiten wat je dwars zit. Ook oprechte liefde en kwetsbaarheid tonen kan eng zijn.Gedachten komen op: "Als ik de ander maar niet kwets; Wat als de ander boos wordt; Wat als de ander wegloopt of mijn liefde niet beantwoordt." Realiseer je dat het eigenlijk je eigen gevoelens zijn waar je bang voor bent. Die projecteer je op de ander. Wat zou jij voelen als de ander boos wordt, gekwetst reageert of wegloopt?

Hou het bij jezelf
Belangrijk hierbij is wel dat je beseft dat het jouw waarheid is en jouw ervaring. Zeg IK en niet JIJ als jij je uit. Want voor je het weet denkt iemand anders dat het over hem of haar gaat en voelt deze zich aangevallen met alle gevolgen van dien. Ik ga er nu vanuit dat als iemand mijn liefdevol uitgesproken waarheid niet aankan, dat deze persoon niet bij me past en ik mag loslaten.

Ontvangen van de waarheid
Ook het ontvangen van de waarheid van een ander kan een hele oefening zijn. Kun je het verdragen als een ander zijn of haar pijn, boosheid, angst met je deelt. Zeker als die door jouw gedrag aangeraakt zijn. Kun je dan nieuwsgierig zijn naar wat je voelt en simpelweg "Dank je wel" zeggen of uitnodigen tot een vervolg? Kun jij het verdriet en de rouw van een ander verdragen zonder in te grijpen of toe te dekken? Kun je de liefde van een ander in je hart ontvangen?De toonDe toon waarop je juw waarheid deelt is ook van grote invloed. In je toon kan ongemerkt toch een beschuldiging aan het adres van de ander schuilgaan.Mijn jongste zoon geeft mij steeds weer een voorbeeld van oordeelloos zijn waarheid naar mij uiten. Hij kan me een scherpe spiegel voorhouden maar zijn toon en zijn blik zijn totaal zonder oordeel. Eigenlijk zoals Jeff Foster het hierboven beschrijft.

Stembevrijding helpt je om de juiste toon te vinden en jouw waarheid te uiten
Wat is de relatie met stembevrijding? Nou, dat is heel simpel. Als je zingt, kun je niet anders dan jezelf open en bloot tonen. Het geeft je daarom een fantastische oefening in het voelen en uiten van jouw waarheid. Door regelmatig jouw klanken te laten stromen, opent je keelchakra en ga jij je gaandeweg steeds vaker spontaan uiten. Je leert ook met spanning en angst om te gaan en de juiste toon te vinden. Je wordt je bewust van je afweermechanismen en gaat van je hoofd naar je lijf en je hart. Je ontdekt jouw waarheid vanbinnen en bevrijdt met het openen van je stem jezelf waardoor je minder afhankelijk wordt van wat anderen van je vinden.Stembevrijding ís een pad van waarheid.

Ga jij voor de waarheid?
Dan is Stembevrijding écht iets voor jou!

Kijk voor hier naar ons aanbod.

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.