Grote vreugde en diep verdriet verschillen qua gevoel niet zo veel van elkaar‍

Ken je dat? Huilen van het lachen en lachen van het huilen.

In alle staten
Misschien is het nieuw voor je, misschien ook niet, maar met een verhuizing naar een yurt in Friesland voor de boeg op 23 april en met de uitvaart van mijn moeder op Goede Vrijdag 15 april was het hier een heel proces. Van de week schreef ik aan een vriendin in een appje dat ik in alle staten was. Achteraf beschouwd vind ik dat een schitterende uitspraak. Het betekent letterlijk dat alle mogelijke gevoelens in mij zijn. En ja, dat is wel waarin ik verkeerde in het proces rond onze verhuizing. Er was spanning, verdriet, boosheid, onmacht, angst, plezier, vreugde, verbinding, afscheiding, eenzaamheid, contact, opluchting, wanhoop en liefde. En dat is precies waarover het bij stembevrijding gaat: jezelf in al die staten kunnen dragen én er uiting aan geven.

Huilen en lachen
Een favoriete stembevrijdingsoefening om mensen te laten ervaren dat gevoelens van verdriet en vreugde eigenlijk heel dicht bij elkaar liggen is ze 7 minuten te laten huilen en 7 minuten te laten lachen. Ieder heeft daar weer zo zijn eigen ervaring bij. Van het voelen van diep verdriet en buikpijn van het schaterlachen tot het totaal niet mee kunnen doen omdat het "gefaked" voelt. Mij heeft het in ieder geval heel vaak geholpen om mezelf te "deblokkeren" en mijn gevoel weer te laten stromen als ik vastzat.

Lachen en zingen maken je gelukkig
Je kunt huilen, lachen en zingen zonder reden. Want alledrie zijn ze helend.
Bovendien worden er zowel bij lachen als zingen gelukshormonen aangemaakt.
Je wacht dus niet tot het leven je aan het lachen maakt of tot je zo gelukkig bent dat je gaat zingen. Je lacht of zingt niet omdat je je zó blij voelt dat je niet anders kunt. Nee. Je lacht en zingt omdat je je goed wil gáán voelen. En dat lachen en zingen maakt je vervolgens gelukkig. Zodra je lacht of zingt, of het nu met of zonder reden is, gaat je brein aan het werk om je gelukkig te maken.
Zowel lachen als zingen verlaagt je stresslevels, verbetert je immuunsysteem, laat je bloed beter stromen en masseert je interne organen.
Wat een fantastsich systeem!

Zin om je gelukkig te voelen?
Meld je dan snel aan voor een van onze activiteiten in ons gevarieerde aanbod.

‍Je bent van harte welkom!

Warme groet,Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.