Hemelvaartsdag: waar sta jij vandaag bij stil?

‍Over hemel, hel en heilige momenten! Wat creëer jij?

Hemel en hel
Afgelopen week beluisterde ik een podcast van Jan Geurtz. Hij herinnerde mij weer aan het feit dat wij onze eigen hel creëren door onze verslaving aan denken (we denken 60- tot 70.000 gedachten per dag). De hel is dat we deze gedachten geloven. De hemel is doorzien dat het illusies zijn.De hel is je verzetten tegen de realiteit, de hemel is deze aanvaarden. De hel is weerstand, de hemel is omarmen.

Aanvaarden
Aanvaarden is een belangrijk thema bij stembevrijding. In al onze activiteiten richten we ons daarop. Kun jij jezelf accepteren met alles in jou? Durf jij toe te laten wat je voelt en daar uiting aan te geven?We nodigen je daartoe uit via de weg van je lijf en je stem. Uit het hoofd; uit het denken naar toelaten, omarmen en jouw waarheid uiten. Door je klanken, je zingen - met of zonder woorden, geef je uiting aan wat er in je leeft. Dan kun jij je zomaar opeens in de hemel bevinden, zonder dat je daarnaar zocht.

Een heilig moment
Jan Kortie beschrijft een heilig moment als volgt: "Een heilig moment ontstaat als twee - of meer - mensen elkaar ontmoeten zonder enige angst. Het kan een seconde duren.....of uren. En dan gebeurt iedere keer hetzelfde: de tijd houdt op te bestaan. Voor iedereen die erbij betrokken is, voelt het alsof de tijd er niet is. Het is altijd een moment van vreugde. Een magisch moment."

Compleet omvergeblazen
Afgelopen zondag beleefden we zo'n moment tijdens de workshop Stembevrijding.Een van de deelnemers - een jonge zanger - gaf zich over aan het zingen van pijn in zijn borststreek. Een intense en prachtige klaagzang. Als antwoord begon de hele groep hem liefdevol toe te zingen. Er ontstond spontaan een wondermooie samenzang die hem totaal flabbergasted maakte.Hij schreef hierover:"Het was een extatisch en ongelofelijk moment. Het voelde alsof iedereen zo mooi zong omdat iedereen voelde wat ik nodig had en maar gewoon deed en dat klopte zo erg. Gevoelsmatig was het super ondersteunend en troostend en tegelijkertijd was mijn muzikale brein compleet omvergeblazen door wat er muzikaal gebeurde en hoe complex het eigenlijk zou zijn om dit te laten gebeuren, als je het vanuit een muzikale, geregisseerde invalshoek zou benaderen."

Wil jij ook de hemel op aarde ervaren?
Neem eens deel aan een van onze stembevrijdende activiteiten! Kijk bij ons aanbod!

Je bent van harte welkom!

Meer inspiratie

Hoe breng jij de hemel op aarde?

Ja, inspireer me

Waar schaam jij je voor?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.