Hoe breng jij de hemel op aarde?

Jouw stem is een hemels geschenk; ze brengt de hemel op aarde


Heaven on earth
Toen mijn partner Jan en ik in de zomer van 2017 voor het eerst samen gingen kamperen op Texel namen we een fles "Heaven on Earth" mee. Het is een dessertwijn zo heerlijk dat die zijn naam écht eer aandoet. Of was het omdat ik verliefd was? Want tijdens die dagen in ons nakie op de naturistencamping tussen de duinen waande ik mij in de hemel. Maar, wat is dat nou eigenlijk?
Je in de hemel voelen? Hoe is dat voor jou?

Hemelvaart
Onder andere door religieuze beelden bestaat het idee dat de hemel ergens "boven" is en God iets buiten ons. Misschien geloof jij dat ook en dat respecteer ik.
Zelf voel ik dat God binnenin onszelf is en dat wie we werkelijk zijn een ervaring is. Die vraag is niet via het denken te beantwoorden. God is een ervaring van liefde, van eenheid, van vrede. Ik ben niet erg bekend met de Bijbel, maar ik herinner me wel dat Jezus gezegd heeft dat het Koninkrijk van God van binnen is.
Ik heb er enkele keren aan mogen proeven. En dan niet door een dessertwijn of verliefdheid. :)

Geen oordelen, geen gedachten
Een ervaring die voor mij de hemel op aarde brengt is dat er geen oordelen zijn en geen gedachten. Een staat van stilte binnenin, van eenvoud, van helderheid ook. En van verbinding en eenheid.
Ik ervaar dit met regelmaat tijdens mijn werk. Ik voel een diep vertrouwen dat ik geleid word, ik denk niet na, ik oordeel niet over mezelf en anderen, er is geen programma, dat ontstaat uit zichzelf.  Mijn ego is niet aan zet.
Het is niet extatisch (en soms ook weer wel), maar rustig, vreugdevol en vervullend.

Aanraken en vrijen
Het orgasme staat natuurlijk bekend als de kleine dood en een ervaring die het dichtst bij de hemel op aarde komt. Door mijn ervaringen met tantra heb ik ontdekt dat gerichtheid op het orgasme ons beperkt. Een eenvoudige aanraking waarbij jijzelf of de ander volledig aanwezig is, kan ook hemels zijn. En vrijen hoeft niet altijd uit lust of opwinding voort te komen. Ik sprak er onlangs met een goede vriendin over dat stil tegen elkaar aanliggen of vrijen zonder beweging waarbij je alleen in stilte voelt en ervaart wat er in het moment is, een ervaring van eenheid geeft, een verdwijnen van de contouren van de lichamen. Dit voelt heilig en diep verbonden.

Zingen en klanken
Nu kom ik bij de stem. Want zoals ik al schreef: "Je stem is een hemels geschenk." En dan heb ik het niet over de stem die gedachten produceert. Ik heb het over de stem die waarheid deelt, die helderheid uit en spreekt vanuit het hart. Ik heb het ook over de stem die zingt. De stem die via klanken kan uiten wat diep vanbinnen verscholen ligt. De stem van onze ziel kan spreken via ons zingen. Daarom zeggen mensen ook zo vaak als ze vrijuit hebben staan zingen: "Nu voelde ik wie ik écht ben!" of "Ik heb mijn echte stem gevonden".
Soms breekt er meteen iets open en andere keren gaat er allerlei geworstel aan vooraf. Dat alles is welkom. Het mag er zijn. Je neemt het vriendelijk en zonder oordeel waar.

We zijn trilling, we zijn klank
Persoonlijk ervaar ik de hemel op aarde als ik tijdens het zingen alleen nog maar klank ervaar. Alles valt weg. Er is alleen nog maar klank. Binnen me, buiten me, in feite is er niet eens meer een binnen of een buiten. Ik kan hier niet naar streven. Ik zing, ik laat mijn stem stromen en dan opeens is die ervaring er. Soms als ik alleen zing. Soms samen met een ander of met een groep. Dat zijn "sacred moments". De illusie van afgescheidenheid valt weg. En we mogen de waarheid ervaren: we zijn trilling, we zijn klank, we zijn een en hetzelfde.
Die momenten kunnen overigens alleen ontstaan als alles er mag zijn. Ook geworstel, weerstand, lelijkheid en disharmonie. Anders gaan we daar over oordelen en heeft het ego ons weer gekaapt.
En is het niet hemels te mogen ervaren dat alles, werkelijk álles  in jou ertoe doet?

Hoe breng jij de hemel op aarde?
Misschien een idee om vandaag eens over deze vraag te contempleren?
En als je zingend de hemel op aarde wilt ervaren, scroll dan door naar ons stembevrijdingsaanbod. (ook met opstellingen)

Je bent van harte welkom!

Kijk eens bij ons aanbod.

Meer inspiratie

Waar schaam jij je voor?

Ja, inspireer me

Angst is een illusie

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.