Ik mag er niet zijn! Is dat waar?

Je bént er! Dát is het onomstotelijke bewijs! Daar kan geen gedachte tegenin.


Ik mag er niet zijn
Heel vaak hoor ik cliënten en deelnemers aan groepen zeggen dat ze er niet mochten zijn als kind of dat ze denken er niet te mogen zijn. De laatste tijd ben ik hierover aan het denken gezet. Is het überhaupt wel mogelijk dat iemand er niet mag zijn?

Een gedachte die niet waar is
Natuurlijk is het pijnlijk als er niet naar je geluisterd wordt of als je als kind geen of weinig aandacht hebt gekregen. Ook is het een wond als er vroeger tegen je gezegd is dat je niet gewenst was of dat je per ongeluk geboren bent. En meer van die dingen. Om allerlei redenen heb je de gedachte gecreëerd dat je er niet mag zijn. En ben je die gaan geloven. We geloven van alles, maar waar is het meestal niet.

Je bent er, dus je mag er zijn
Misschien heb je wel eens van Byron Katie gehoord? Met vier vragen laat ze je zelf onderzoeken of een gedachte waar is: Is het waar? Weet je 100% zeker dat het waar is? Wie of wat zou je zijn zonder deze gedachte? Keer het om! Ik heb die vragen al op veel gedachten toegepast en de bevrijdende werking ervan ervaren. Conclusie: Het feit dat je er bent, geeft het onomstotelijke bewijs dat je er mag zijn.

Wat heeft stembevrijding hiermee te maken?
Dit betekent niet dat er geen aandacht is voor pijn of wonden die in je leven. Met mijn begeleiding kun je onderzoeken wat pijn doet in jou. Gevoelens van verdriet, angst, boosheid of eenzaamheid die in jou leven, kunnen de ruimte krijgen door ze inademend te voelen en toe te laten en zingend en in klanken naar buiten te brengen. Het paradoxale is dat je die gevoelens vaak juist onderdrukt door verhalen die niet waar zijn te geloven. Of je vergroot je lijden door het verhaal steeds in jezelf te blijven herhalen, zonder dat je écht naar de kern van je pijn gaat. Als je eenmaal beseft dat jij er bent en dat alles in jou er toe doet, kun je jezelf ook de ruimte geven om al die gevoelens te voelen en te uiten.

Zing: ik ben hieeeer! Ik ben er helemaal
Vervolgens ontstaat er meestal een gevoel van helemaal aanwezig zijn in het hier-en-nu. Van opluchting en bevrijding. Het zingen van een simpel  woord of zin als: "Jaaaaa" ; "Ik ben hier" ; "Ik doe er toe" of "Ik léééf" drukt dit dan helemaal uit.

Bevrijd jezelf, bevrijd iedereen
Als iemand zo'n doorbraak beleeft in een groep, begint iedereen te klappen en te juichen van blijdschap. Dat zijn enorm vreugdevolle en dankbare momenten. Als één iemand zichzelf bevrijdt, bevrijdt dat iedereen!

Heb je zin gekregen om jezelf te bevrijden via je stem?
Ik begeleid je er graag bij. Tijdens één van onze activiteiten.
Maak gerust eens een afspraak voor een sessie "proeven aan stembevrijding".

Vanaf september op maandag en dinsdag in Maarssen en op woensdag en vrijdagochtend in Friesland. Live en online mogelijk!

Je bent van harte welkom!

Warme groet, ook namens Jan en Clementine,

Jacky


Meer inspiratie

Hoe breng jij de hemel op aarde?

Ja, inspireer me

Waar schaam jij je voor?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.