Je zingend uiten gaat zoveel dieper dan praten

Dat is de transformatieve kracht van stembevrijding


Van therapie naar stembevrijding
Jarenlang volgde ik therapieën in de reguliere GGZ tot ik in contact kwam met stembevrijding.
In één klap wist ik: dit is het voor mij en werd het mijn pad. Ik bevrijdde mezelf van angst en ziekte en werd in 2008 zelf stembevrijder.
Omdat ik voelde dat ik dit prachtige werk, dat mijzelf zo enorm veel gebracht heeft, verder in de wereld wil verspreiden. Jan Kortie, mijn opleider, ben ik hiervoor zeer dankbaar.

Ervaringen
Inmiddels heb ik al veel mensen mogen begeleiden naar het openen van hun stem en daarmee het bevrijden van zichzelf. Kijk eens welke ervaringen het vrouwen en mannen in leeftijden van 17 tot 78 en met een grote variatie aan verlangens en pijn zoal gebracht heeft.

Rode draad
Wat als een rode draad door al deze ervaringen loopt is: Het verlangen jezelf te mogen zijn en jezelf te laten horen zoals je écht bent. Het verlangen te mogen ervaren dat alles in jou ertoe doet. Dat je goed genoeg bent mét alles wat er in je leeft. Dat je daarin gehoord, gezien en ontvangen wordt.

Waarom werkt stembevrijding daarbij zo goed?
Praten en delen over je pijn, je ervaringen en je patronen is zeker behulpzaam. Inzicht in je gevoelens en je functioneren is verhelderend en nodig. En toch - misschien herken je dit zelf ook wel -  is inzicht niet genoeg om werkelijke transformaties teweeg te brengen. Zingen wat er in je leeft doet dat wonderbaarlijk goed en snel. Het bereikt op een verrassend eenvoudige manier onderdrukte emoties en blokkades en brengt aan het licht wat in je schaduwen ligt te wachten om bevrijd te worden.

Raak!
Zeer regelmatig maak ik mee dat tijdens een korte sessie "proeven aan stembevrijding" er snel al een open contact ontstaat, waarin de tranen beginnen te stromen en gevoelens van ruimte, opluchting en dankbaarheid ontstaan. Dat gebeurt op het moment dat ik voorstel eens wat te gaan zingen. Klanken maken, je stem zingend laten horen zonder dat het "iets" hoeft te worden of zijn, zonder dat je ergens aan hoeft te voldoen, opent je. En doordat een ander (ik in dit geval, of de groep) jou daartoe uitnodigt, Jou de ruimte geeft, zonder oordeel luistet, spiegelt en er voor je is......dat raakt.

Controle loslaten en de ruimte nemen
Als je op deze manier gaat zingen wordt er in een mum van tijd veel van jou zichtbaar en hoorbaar. Zo stoppen veel mensen bijvoorbeeld middenin hun gezang opeens. Vaak maak ik mee dat ze dan ook nog zeggen: "ik had wel uren door kunnen gaan". "Wat maakte dan dat je stopte?" vraag ik dan.
Meestal is dat juist op een punt dat ze helemaal los wilden gaan. Iets in hen wordt dan bang. Om controle los te laten en alle ruimte te nemen. Daar stimuleer ik hen dan toe. Om door te gaan en die ruimte te durven nemen. En wat er dan gebeurt.........wooow. Plots is iedere aanwezige klaarwakker en geboeid. Omdat het écht is wat we horen.

Verlangen en angst
Misschien voel jij ook al een tijdje het verlangen jezelf te bevrijden via je stem? Weet dan dat dit bij veel mensen met angst gepaard gaat. In dat spannende veld is enorm veel groei en bevrijding te vinden. In de spanning zelf zit jouw authentieke lied. Muziek die gehoord wil worden.

Kennismaken?
Kom gerust eens bij me langs voor een sessie "proeven aan stembevrijding van 30 minuten. Online kan dit ook. Gratis bij inschrijving voor mijn inspiratiemails.
Je bent van harte welkom om een afspraak te maken via 06-42353864.

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.