Stembevrijding als ingang tot trauma

Moeite om je gevoelens te uiten? Misschien heb je last van een verborgen wond.

En toen gebeurde het. Opeens kwam mijn cliënte terecht in een situatie van toen ze 4 jaar oud was. Ze begon te huilen: "ze hebben mijn buik opengemaakt" en "er zitten vieze handen in mijn buik". Ze maakte geluiden van afschuw en walging. Terwijl dit gebeurde zorgde ik dat ze de oude ervaring kon blijven waarnemen, hanteren en verwerken. Eindelijk, na al die jaren. Een blaasoperatie bleek zo traumatisch te zijn geweest, dat het voor haar als kind als een soort verkrachting/aanranding had gevoeld.

Hoe een verborgen jeugdtrauma je beïnvloedt

Velen van ons lopen rond met onverwerkte gevoelens uit de jeugd. Zoals je hebt kunnen lezen kan bijvoorbeeld een operatie enorme impact hebben. Zelfs nú kan een jeugdtrauma je doen en laten onbewust beïnvloeden.

Ook mijn cliënte wist niet dat ze een trauma had. Het uitte zich in "moeite om onder woorden te brengen wat ik voel" en "als ik echt iets wil delen over mezelf dan klap ik dicht".

Niet wegdrukken, maar toelaten is de oplossing

Als je durft toe te laten wat je normaal niet durft te voelen, bevrijd je jezelf. Vrij van blokkades, trauma's en beperkende overtuigingen. Zo word je een blij mens.

Een combinatie van (klank)meditatie, stembevrijding en innerlijk kind-werk is een zeer effectieve aanpak. Dat bleek bijvoorbeeld bij mijn cliënte. Ik begeleidde haar door middel van een meditatie naar het maken van klanken. Dat ging goed, totdat ze een gevoel kreeg van niet verder durven en kunnen. Ze ervoer dit ook als een blokkade in haar lijf. Ik nodigde haar in vrijheid uit een stap verder te zetten in veiligheid. Ze had die moed.

En dan: de bevrijding

Aan het einde van de sessie vertelde mijn cliënte dat ze op haar 20ste door een therapeute gewezen was op verkrachtingverschijnselen. Ze had hier nooit eerder een verklaring voor. Nu - op haar 47ste - viel alles op zijn plek. Ze kon dit trauma onder ogen zien en de verwerking ervan inzetten.

Hoe zit het bij jou?

Heb je na het lezen van dit stuk ook het gevoel dat je een verborgen wond hebt? Neem gewoon eens contact op met mij, Jacky Peeters. Ik begeleid je met liefde.

Meer inspiratie

Hoe breng jij de hemel op aarde?

Ja, inspireer me

Waar schaam jij je voor?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.