Jezelf toestaan je écht te laten horen

Ook jij kunt het: met stembevrijding dwars door je blokkade heen

"Cry baby cry, make your mother sigh,
She's old enough to know better, so cry baby, cry"
The Beatles


Geen geluid
Als stembevrijder begeleid ik mensen bij het bevrijden van zichzelf door middel van  - onder andere - zingen en klanken. Soms komen er mensen bij me die gewoonweg geen geluid kunnen maken als ik ze daartoe uitnodig. Er komt geen klank, het stokt of ze voelen een flinke weerstand. “Dit is niks voor mij”, zeggen ze dan. Of: "ïk kan niet zingen of klanken maken”. Of ze maken allerlei tegenwerpingen die varieren van “ik ben bang dat de buren mij kunnen horen” tot “ïk weet niet welke klank ik moet maken”.
Als ervaren coach weet ik dat ze stuk voor stuk bang zijn voor de gevoelens die onder de weerstand liggen en dat ze met reden bij mij zijn gekomen. Namelijk om blokkades te doorbreken om zich eindelijk wél te laten horen. Soms is de angst te groot en haken mensen af. Meestal echter leidt het tot een doorbraak.

Zinloos
Zo ook bij een cliënte die een traject bij me volgt. Al 5 sessies lang was er een diepgaand proces gaande, waar als een rode draad de weerstand tegen spontaan zingen zichtbaar was. Meezingen met bestaande nummers was ondersteunend, maar zichzelf zingend laten horen enorm lastig, zo niet onmogelijk.
Sessie voor sessie kwamen we dichter bij de innerlijke wonden die ten grondslag lagen aan deze weerstand. Tot we bij de diepste pijn terecht kwamen. Een beeld van zichzelf als baby, totaal verlaten in een kille kamer. Krijsend en huilend tot een wanhopig besef zich in haar vastzette: “het heeft geen zin om mij te laten horen. Ik stop er mee”.

De angst om te verwennen
Ik herken haar historie als de mijne, van dierbaren in mijn omgeving en andere cliënten. Onze ouders hielden zich aan de heersende moraal dat je een baby niet moest verwennen en daarom moest laten huilen. Daarom hebben velen van ons de eerste maanden van ons leven momenten van diepe eenzaamheid gekend, schreeuwend om aandacht en koestering die niet kwam. De invloed hiervan op de verdere ontwikkeling is natuurlijk voor iedereen anders. Maar voor een aantal, en met name de sensitieven onder ons, is het traumatisch geweest. Het heeft een verregaande stempel op de ontwikkeling van de hersenen gehad, een impliciete imprint in het geheugen achtergelaten, een patroon van onderdrukken van emoties en een blokkade op de stem tot resultaat gehad. Met alle gevolgen van dien voor het verdere leven.

Schepper van je eigen leven
Gabor Maté schrijft in “Scattered minds”: “So hurtful was it for me to experience your absence that I will encase myself in a shell of hard emotion, impervious to love – and therefore to pain. I never want to feel that hurt again.”
Echter, niemand hoeft blijvend slachtoffer te zijn van deze eerste ervaringen. Als bewuste volwassene kun je kiezen voor een vreugdevol leven, omdat jij daar zelf de schepper van bent.

Van pijn naar vreugde
Uit eigen ervaring weet ik dat het maken van babygeluiden de onbewuste ervaringen van die eerste maanden naar de oppervlakte kan brengen en kan transformeren.  Omdat een volwassen persoon deze gevoelens – hoe pijnlijk ook – nu wel zelf kan dragen, toelaten en uiten.
Zo begeleidde ik ook mijn cliënte standvastig en met groot vertrouwen naar het huilen en uiteindelijk krijsen en schoppen als een verdrietige en boze baby. Alle opgekropte frustratie kwam er alsnog uit. Daarna was er een enorme verbondenheid, liefde en vreugde voelbaar. 

Een rotsvast vertrouwen creërt wonderen
Mijn cliënte bedankte mij voor mijn rotsvastheid aangaande haar proces: "Je bleef zoeken, ondanks mijn blokkade". Echter, de doorbraken ontstaan juist door het onvoorwaardelijke vertrouwen dat ik stel in de kracht van mijn cliënten en in de impulsen die ik ontvang om hen te begeleiden naar de vrijheid die al in hen zit. Kortom: wonderen bestaan.

Voel jij ook dat de tijd rijp is om je ware zelf te bevrijden?
Schrijf je dan in voor mijn inspiratiemails en ontvang naast mijn gratis chakraklankmeditatie een uitnodiging voor een gratis sessie proeven aan stembevrijding ter waarde van 45 euro.

Warme groet
Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.