Jij wilt je laten horen! Maar: Ben je er wel echt?

"To be or not to be, that's the question" William Shakespeare


Gespannen
"Ik bereid me altijd tot in de puntjes voor; ik weet het allemaal en toch....als ik daar dan sta in het openbaar vind ik het zó spannend dat mijn stem begint te trillen. Ik begin zacht te praten en daardoor kom ik minder krachtig over dan ik wil. Een volgende keer vind ik het dan nog spannender. Ik wil die vicieuze cirkel al heel lang doorbreken. Ik heb alles geprobeerd. Kun jij me helpen?"
Met deze vraag begon een van mijn cliënten aan een stembevrijdingstraject.

Uit het hoofd, in het lijf
Als we iets heel goed willen doen; als we goed over willen komen, kiezen we vaak strategieën die ons tegenwerken.
Om controle over de situatie te krijgen, gebruiken we onze mind. Terwijl - als je wilt dat je gehoord en gezien wordt - aanwezig zijn in het moment het allerbelangrijkste is.

Niet én wel weten
Want dan kun je luisteren en inspelen op wat er in het moment gebeurt. Je laat alles los wat je weet en stapt als het ware met een leeg en helder hoofd in de situatie. Dat is spannend, want je lijkt dan weinig houvast te hebben. Je basis zijn echter je vertrouwen én je aanwezigheid.

Steeds het juiste
Dat is precies hoe ik zelf werk. In dat vertrouwen komen steeds de juiste impuls, de kloppende woorden en de exacte oefeningen in me op. Met een divine timing.

Ben je hier?
Een van de eerste oefeningen in mijn sessies en workshops is deelnemers te laten onderzoeken of ze HIER zijn. In eerste instantie is dat meestal niet zo. De een zit nog half in een ruzie die eerder plaatsvond, de ander bij een belangrijk project volgende week, weer een ander bij de romantische avond van daarvoor..... kortom: ze zijn niet (helemaal) hier, maar in het verleden of de toekomst.

Effectief
Een van de effectiefste manieren om jezelf snel HIER te laten zijn, is de combinatie van klank en beweging. Zeker wanneer je bijvoorbeeld stampt met een oe, schopt op een há of door je benen gezakt zuchtend, kreunend en ai-end uiting geeft aan de spanning die je dan voelt. Je brengt jezelf in je (onder)lijf en na een korte tijd al voel je dat je ER opeens BENT. Je bent in je lichaam gezakt.

Je vertrouwen zit in je bekken
Nadat ik met eerdergenoemde cliënte dit klank-lichaamswerk had gedaan, voelde ze zich levendig en aanwezig. Toen - ik ga graag een stapje verder - nodigde ik haar uit om zich zingend te presenteren. "Hier ben ik", "Ik kan het".
Omdat ze het spannend vond, schoot haar stem omhoog en werd zacht en bevend.
"Probeer je stem uit je bekken te laten komen, hou je stem laag", moedigde ik haar aan terwijl ik het stampend met mijn voeten voordeed.
En wat er toen gebeurde: Wow!

Een krachtige vrouw met een open, volle stem
Opeens zag en hoorde ik een krachtige vrouw, een leider, die zichzelf met een open volle stem liet horen. "JE BENT ER", riep ik enthousiast.

Blij en dankbaar
Allebei maakten we sprongetjes van plezier.
Ik ben altijd enorm gelukkig als iemand écht tevoorschijn komt.
De volgende sessie kwam ze blij en dankbaar binnen: "Ik heb echt iets doorbroken. Ik kan mezelf nu vrij laten horen"

Herken je dit?
Raakt mijn schrijven je op een of andere manier? Mail of bel me dan gerust op contact@jackypeeters.nl of 06-42353864 om daarover te delen.

Warme groet,

Jacky

P.S. Wist je al dat je als lid van mijn inspiratiemails gebruik kunt maken van een gratis sessie proeven aan stembevrijding?
Je kunt me meteen bellen om een afspraak in te plannen op 06-42353864. Je bent van harte welkom.

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.