Liefdesbang? Zing je hart open en vrij

Omarm je angst en leer je te verbinden door stembevrijding

Mijn oma zei altijd: "Elke partner is wel eens perfect" Loesje

Bang voor liefde
Er komen regelmatig mensen bij me in begeleiding die geen geschikte partner kunnen vinden of een partner hebben die niet geschikt lijkt te zijn. Ze worden steeds afgewezen of juist geclaimd.
Er is een dynamiek van aantrekken en afstoten; van verlatings- en bindingsangst.
Ze worden niet gezien, niet gehoord. Ze vallen steeds op de "verkeerde" en wie wel voor hen gaat, die is hét weer niet. Wat ze vaak niet weten, is dat dit patroon in henzelf zit. Om pijn te vermijden, zijn ze bang geworden om hun hart te openen. Daar zit een veilige muur omheen met een dikke deur en stevig slot.
Zelf heb ik ook lang in dit patroon gezeten. Tot ik ontdekte dat ik deep down geloofde dat ik geen liefde waard was: "niemand wil mij". Door mijn diepste pijn toe te laten, bevrijdde ik mezelf daarvan.

Midden in de pijn
Dus help ik mensen in hun pijn. Want paradoxaal aan wat we geneigd zijn te doen - er vanaf willen - is de bevrijding te vinden in het toelaten ervan. Alle maskers, muren, deuren en sloten; de aanvallen, vluchtneigingen en bevriezingen zijn bedoeld om je pijn niet te hoeven voelen. Stap je middenin je wond, dan opent zich tegelijkertijd een ruimte waar licht, liefde en ruimte aanwezig zijn. Hoe? Door te zingen.

Zingend je hart openen
Zo begeleidde ik een vrouw die graag  een nieuwe liefdesrelatie wilde. Bij elke date was ze erg gespannen. Uit angst om afgewezen te worden, liet ze zichzelf niet zien en hield zich op de vlakte. Ze trok bindings-angstige mannen aan en geïnteresseerde mannen die haar schoonheid zagen, wantrouwde ze en wees ze af.
Tijdens een sessie bleek dat ze haar lijf nauwelijks kon voelen. Door een combinatie van adem, grondingsoefeningen en klanken begeleidde ik haar naar het steeds beter en dieper voelen van haar lichaamssensaties. Zo ontdekte ze een dikke beschermlaag om haar hart. Ik stimuleerde haar deze laag in te gaan met een nieuwsgierige houding. Hoe voelt het hier? Hoe klinkt het hier. Ik stimuleerde haar de laag om haar hart zingend door te ploegen en ondersteunde haar met mijn stem en sjamanendrum.

Pijn én vreugde
Stap voor stap en toon voor toon kwam ze dichter bij haar hart. Hoe spannend ze het ook vond, ze deed het al zingend terwijl de tranen over haar wangen stroomden. Toen ze door de angst en weerstand om zichzelf te voelen heen was, kwam eerst het verdriet en vrijwel tegelijkertijd ook de vreugde. Opluchting, ruimte en dankbaarheid. Ze opende de deur van haar hart en ging naar binnen. Daar was een wond die alleen maar gezien, gevoeld en gehoord wilde worden. Door haarzelf. En toen kon de liefde stromen.

Zingen doet de liefde stromen
We werpen zelf blokkades op tegen de liefde. Omdat we bang zijn voor pijn. Liefde is er altijd. Zingen breekt dwars door alle barrières heen. Daarom is het zo bevrijdend.

En mijn cliënte?
Zij ontmoette diezelfde avond nog haar nieuwe geliefde!

Herken je iets in dit verhaal
Neem gerust contact met me op!

Warme groeten,

Jacky


Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.