Niemand op de hele wereld heeft dezelfde stem als jij!

Jouw stem is even uniek als je vingerafdruk. Wat een wonder!


Verlangen om gehoord te worden
In ieder mens leeft het verlangen om écht gehoord te worden. En tegelijkertijd zijn velen er ook bang voor óm zich te laten horen. Afwijzing en veroordelingen in het verleden liggen hieraan ten grondslag. En zelfveroordeling. "Mijn stem klinkt niet mooi", "als ik mezelf hoor praten....vreselijk", "ik kan niet zingen"
en meer van dat soort uitspraken heb je vast wel eens gehoord of geuit.

Hoorbare lagen
Dit type ervaringen en oordelen beïnvloeden je stem ook. Er komt letterlijk een last op te liggen; een blokkade. Dat kun je horen en voelen. En anderen soms ook. Een open stem klinkt anders dan een ingehouden stem. En een gespannen stem geeft een ander geluid dan een die ontspannen is. 
Toch blijft jouw stem uniek. Wat er ook aan laagjes op is komen te zitten.

Trillen
De lagen die over jouw natuurlijke staat van zijn liggen kun je dus horen aan je stem. Jouw stem vertegenwoordigt zo jouw innerlijke onvrijheid en vrijheid. Die lagen kun je laten trillen. Door ze te omarmen met je aandacht. En uit te drukken met klanken en zingen. Dat werkt bevrijdend.
Dus: hoe vrijer jij je voelt en bent, des te opener je stem. Of andersom: hoe vrijer je stem, des te vrijer word jij.

Hoe doe je dat?
Zoals ik al zei doe je dat door zingend uit te drukken wat er in je omgaat.
Het hele universum bestaat uit trilling. Uit klanken. Echter zonder vorm kunnen deze niet klinken. Daarom heb jij een stem die op unieke wijze deze trillingen kan manifesteren. Dat heeft niets te maken met entertainment of optreden. Dat is voor de zangtalenten onder ons. Het is echter een grote misvatting dat alleen zangtalenten kunnen en mogen zingen. Iedereen kan het. Het is een oerbehoefte.

Jouw ziel wil zingen
Zingen is een kwaliteit van je ziel. Je merkt dat aan jonge kinderen op een leeftijd dat ze nog niet zo bewust zijn van zichzelf. Die hoor je vrijwel altijd geluiden maken, hummen en zingen. (Tot ze horen dat ze niet zoveel lawaai moeten maken of stil moeten zijn). En bij dementerende ouderen is zingen vaak het laatste communicatiemiddel dat nog werkt. Misschien sta jij wel eens spontaan te zingen onder de douche?

Stop met vergelijken
Stop met je stem te vergelijken met anderen. Zoals mijn leraar Jan Kortie wel eens zei: "Ik kan niet zingen zoals Trijntje Oosterhuis. Maar...zij kan niet zingen zoals ik!"
Een eik wil ook niet ruisen als een beuk en een merel wil niet zingen als een nachtegaal. Ze ruisen en zingen hun eigen lied. Zo is het ook voor jou bedoeld.

Jij bent het instrument waar er maar één van bestaat
Jij bent het instrument waarop het universum haar muziek maakt. Ik denk dat om die reden zingen zo gezond en helend is voor elk mens. Zingen maakt gelukkig, omdat er gelukshormonen worden aangemaakt als je zingt. Het verlaagt je bloeddruk en laat energie stromen. Het brengt je bij diepe lagen in jezelf waar je op een andere manier niet bij kunt komen. Het geeft je de mogelijkheid te uiten wat je met woorden niet tot expressie kunt brengen. 

Bevrijd je stem, bevrijd jezelf!
Vandaag sloot een klant haar traject stembevrijding bij me af met de opmerking: " Het is niet alleen bevrijding van je stem. Het gaat veel dieper dan dat. Het is bevrijding van jezelf!"
En zo is het. 

Ben je nieuwsgierig geworden? 
Maak dan eens een afspraak voor een sessie "proeven aan stembevrijding en stemhealing", en/of neem deel aan een van onze activiteiten
Ik heb het talent om bij jou de veiligheid en het vertrouwen aan te boren dat jij door alle lagen heen jouw échte zelf kunt bevrijden. Met jouw stem natuurlijk, en de mijne.


Je bent van harte welkom

Warme groet,

Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.