Ontdek hoe jouw stem écht klinkt!

"Grote mensen houden van cijfers. Wanneer je hun vertelt van een nieuwe vriend vragen ze nooit: 'Hoe klinkt zijn stem?' "Uit: De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry

Jouw stem
Vanochtend werd ik gebeld: "Ik wil me aanmelden voor je retreat, maar voordat ik het definitief besluit wil ik eerst je stem even horen!"
Ik vind zo'n telefoontje geweldig, want ja, jouw stem vertelt enorm veel over jezelf en de ander.
Bovendien is je stem volgens mij het meest krachtige instrument om jezelf te bevrijden. Vooral als je durft je stem te laten horen in klanken. Zingend!

Uniek
Iedere stem is uniek, net zo uniek als je vingerafdruk.
Aan je stem is ook veel te horen.
Een stem van iemand die veel onderdrukt in zichzelf of zichzelf niet goed durft te laten horen en zien, klinkt anders dan de stem van iemand die heel open is en geleerd heeft gevoelens te voelen en te uiten.

Hoe klinkt zijn stem?
Laten we elkaar eens vertellen hoe de stem van iemand klinkt. In plaats van te vragen naar uiterlijk, woonplaats, leeftijd, prestaties, werk of relaties.
Probeer het eens: Hoe klinkt de stem van je geliefde, van je vriendin of je kind?

Je stem bevrijden
Veel mensen ervaren dat hun stem geblokkeerd is. Ze praten zacht of durven niks te zeggen in een groep. Ze hebben er last van dat hun stem begint te trillen als ze iets spannend vinden of ze ervaren dat er iets bekneld zit in hun keel. Door te durven zingen en klanken te maken, kan jouw stem bevrijd worden. Ik hoor dan dat een gesloten of beknelde stem opeens vol en open klinkt. Men roept ook wel eens verrast uit: " Het leek wel alsof ik het niet zelf was die zong! De klanken kwamen als vanzelf door me heen."

Jezelf bevrijden via je stem
Stembevrijding in mijn visie gaat veel verder dan dat. Je kunt jezelf bevrijden door jezelf vrijuit te laten horen. Elke situatie, elk gevoel, elke ervaring die je niet verwerkt hebt is als blokkade te vinden in je lichaam. Erover praten helpt, maar niet zo diep als er klank aan geven. Zodra je gaat zingen, reageren je lijf en je emotionele systeem. Wat vastzit wordt losgetrild. Wat in het donker zit, komt aan het licht. Dat geeft ruimte en opluchting.
Daarom wordt er tijdens onze sessies, workshops en retreats vaak eerst veel gehuild. En voelen deelnemers zich daarna blij en dankbaar. Bevrijd.

Dank je wel dat je mij hielp mijn stem terug te vinden
Zo kreeg ik deze week een kaartje met deze tekst erop: "Dank je wel dat je mij hielp mijn stem terug te vinden. Ik voel steeds meer mijn waarheid naar boven komen. Het wil eruit. Je gaf me precies wat ik nodig had"

Met ons kun jij het zelf ervaren
Kijk op ons aanbod voor sessie, workshop of retreat.

Meer inspiratie

Zijn stem werd letterlijk bevrijd

Ja, inspireer me

Als anderen me maar niet horen!

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.