Over ontspullen, onthechten en loslaten. En wat zingen daarmee te maken heeft

"The more I struggle and fight, trying to get it all right, I push away the very thing I want....I am mastering the art of letting go" Fia

Ontspullen
Volop in de ontspul-modus schrijf ik deze inspiratiemail. Hoewel ik van tevoren dacht dat ik gemakkelijk alles zou loslaten, valt het me me met sommige dingen zwaar. Meubels blijk ik gemakkelijk weg te kunnen doen, maar tekeningen, boeken, papiertjes met mooie teksten....dat is een ander verhaal. Toch worstel ik me er doorheen.En als je bij de inspiratiesessie van afgelopen zondag was, dan heb je al gehoord dat ook, en misschien juist wel in de worsteling veel bevrijding te vinden is. En worstelen, dat doe ik bij tijd en wijle wel tijdens deze overgangsperiode naar onze yurt in Friesland.

Wat je allemaal toevalt, als je loslaat
Gelukkig valt er ook nog veel te zingen, want vanaf vanavond geven Jan en ik weer een stembevrijdingsweekend, dit keer aan de Vecht in Maarssen. Een mooie plek die me, net als de yurt en zoveel andere zaken in mijn leven, zo maar in de schoot is gevallen. Als je veel durft los te laten, dan valt je ook veel toe. Ik leef dan ook met de overtuiging dat ik altijd genoeg heb en dat er altijd voor me gezorgd wordt. Hoe is dat bij jou?

En wat bij je hoort, dat kun je niet verliezen

Ik moet nu opeens denken aan het nummer "Throw it away" van Abbey Lincoln:"Throw it away
Throw it away
Give your love, live your life
Each and every day

And keep your hand wide open
Let the sun shine through
'Cause you can never lose a thing
If it belongs to you"

Onthechten
Heb je weleens iets verloren dat erg waardevol voor je was? Wat deed dat met je? En heb je ook weleens iets weggegeven wat veel emotionele waarde voor je had. En wat ervaarde je toen? Voor mij zelf zijn het momenten die diepe indruk op me hebben gemaakt. Een knuffelbeest dat ik vanaf mijn babytijd had, een pop die ik drie jaar geleden tijdens het ontspullen te snel "wegdeed" en het gouden kettinkje met pareltjes dat ik bij mijn eerste communie had gekregen. Van de eerste twee had ik last omdat het gevoelens van verlies en pijn met zich meebracht. Ik had er niet zelf voor gekozen (de knuffel) of had het niet bewust losgelaten (de pop). Het kettinkje gaf ik bewust weg tijdens een weggeef-ceremonie na mijn vision-quest op Terschelling. Waar ik een diepe realisatie had dat ik bijna niks nodig heb. Dat was het échte loslaten, omdat ik iets wat heel veel waarde voor me had bewust en liefdevol losliet.

Ontmoeting
Eergisteren ontmoette ik bij  mijn werkplek, die ook een B&B heeft, een jonge vrouw. Ze straalde. Ze vertelde dat ze alles had losgelaten. Twee dagen eerder leverde ze de sleutels van haar huis in, eerder al had ze haar baan opgezegd, auto verkocht en alles weggedaan. Met uitzondering van de kilo's die ze in haar rugzak droeg. Ik vind dat enorm inspirerend. " Het leven is toch een en al onthechten?" sprak ze vrolijk. Zo'n ontmoeting steunt me ook in mijn eigen loslaat proces.

Zingen is loslaten
Wat heeft stembevrijding met onthechten en loslaten te maken? Nou, de meeste mensen vinden zingen heel spannend. En nog spannender en kwetsbaarder is het om te zingen wat er in je leeft. Die spanning, die kwetsbaarheid in klanken tot uitdrukking breng is puur loslaten. In dat zingen komen vaak emoties los die je al lange tijd vasthoudt.Iedereen die het wel eens ervaren heeft, zal je kunnen vertellen dat ze zich - na dat spannende moment van in het diepe springen en met klotsende oksels het lied van hun ziel naar buiten laten komen - opgelucht, dankbaar, ruim en vrij voelden.

Aanwezig en open
Ze voelden zich dan aanwezig in het moment. En open.Open om het leven door zich heen te voelen stromen. Om contact te ervaren en liefde te ontvangen. Dat is de kracht van loslaten en de kracht van zingen.

Verlang jij er ook naar je spanning los te laten en de bevrijding van stembevrijding te ervaren?
Kijk dan eens in ons rijke aanbod van zowel individuele trajecten als groepsactiviteiten variërend van 1 dag tot een hele week. Of kom proeven aan stembevrijding. Bij inschrijving voor mijn inspiratiemails is het eerste half uur gratis.

Je bent van harte welkom!

Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.