Over onverwachte wendingen, loslaten en in het onbekende springen

Stembevrijding is net als het leven zelf: je weet nooit wat je te wachten staat


Een kans om te pakken
Twee weken geleden zijn Jan en ik na onze winterretreat stembevrijding nog een paar dagen in Friesland. We gaan thee drinken bij mensen die daar in een yurt wonen. We zijn daar 1,5 jaar geleden ook al eens op bezoek geweest en verblijven "toevallig" in de buurt. Al snel vertelt de vrouw dat zij de yurt op hun fantastische plek moeten gaan verkopen...........

De tijd staat stil
Op dat moment staat de tijd voor mij stil. Een stem in mij zegt: " Dit is je kans. Niet nadenken. Deze moet je pakken". Jan ziet zichzelf er op datzelfde moment al rondlopen.
Er zijn nog geen andere gegadigden. Deze mensen weten het zelf pas sinds 1 dag.

Omwenteling
Jan en ik koesteren al langer de droom om ergens op een eenvoudige manier buiten te wonen. We waren echter nog niet actief op zoek. Opeens, totaal onverwacht, wordt er een kans in onze schoot geworpen. En we voelen allebei meteen een totale Ja.
Een dag later kopen we de yurt en blijken we naar Friesland te gaan verhuizen. Sindsdien bevinden we ons in een omwenteling. Ontspullen, loslaten, het onbekende instappen, verhuizen, zowel privé als met onze bedrijven.

Je wordt gesteund als je "Ja" durft te zeggen
Diezelfde week nog vind ik een geweldige nieuwe locatie om mijn sessies te geven. Want ons huis, en daarmee ook mijn praktijkruimte, moet op z'n kop. De eigenaar van deze locatie had deze nog nooit verhuurd en ik kende hem ook niet. Maar hij voelde dat hij op mijn facebook bericht moest reageren.
Vol dankbaarheid gaf ik deze week al mijn sessies daar. Een prachtig plekje aan de Vecht in Maarssen, waar we ook ons lenteweekend gaan geven en in mei 2 nachten per week kunnen overnachten omdat we dan ook deels nog in Utrecht willen werken.
Wonderen bestaan. Dat ervaar ik mijn hele leven al. En dit is er weer het bewijs van.

Pak jij je kansen of wacht je liever nog even?
Ik hoop je met mijn verhaal te inspireren. Durf jij je kansen te pakken als ze voorbij komen? Of denk je: "Ik wacht liever nog even".
Er bestaan geen goede of foute keuzes. Maar.....welke keuzes zijn het meest bevrijdend? Welke keuzes dienen jou en je ontwikkeling het meest? De veilige of de risicovolle?

Diep vertrouwen, spanning en dankbaarheid
Ik voel een diep vertrouwen dat onze keuze klopt en tegelijkertijd dient ook spanning zich aan. Ik voel mijn gehechtheid aan mijn omgeving, de zekerheden die ik heb, de waarde die ik aan mijn spullen geef. Terwijl ik tegelijkertijd bevrijding voel bij het idee het allemaal los te mogen laten. En een enorme dankbaarheid voor het grote geschenk dat zomaar in onze schoot is gevallen.

Het stembevrijdende pad
Bij stembevrijding gaat het net zo. Het is angstig en bevrijdend te gelijk. Als je gaat vrijuit gaat zingen, spring je ook in het onbekende. Als je dieper gaat ademen, gaat voelen en uiten wat er in je leeft worden al je spanningen voelbaar en je oude patronen zichtbaar. En het mooie is: in spanning zit muziek. Juist daar is jouw lied te vinden.

Alles in mij, alles in jou wil omarmd worden
Alles wat zich aandient, alles wat zichtbaar en voelbaar wordt, wil door mij, door jou omarmd worden. Liefgehad worden in plaats van weggeduwd en onderdrukt. Dan kan de energie stromen waar die vastzat. Het leven zelf kan stromen en dan kan alles wat jou dient moeiteloos naar je toekomen. Dat omarmen kun je zingend doen!

Van moe naar levendig
Zo was er vanochtend een klant bij me die heel erg moe was. Ze ging liggen en ik vroeg haar: "Ik ben moe" te zingen, en zichzelf toe te staan daar hélemáál uiting aan te geven. Vervolgens begonnen haar voeten heerlijk te tintelen en  en kon ze deze frisse levensenergie door haar hele lichaam laten stromen. En was ze in korte tijd niet meer moe.

Practice what you preach
Een van de leidraden in mijn werk is dat ik wil leven wat ik uitdraag naar jou.
Vrijheid is niet altijd blij en licht zijn. Vrijheid is met alles kunnen zijn wat zich aandient in mij, in jou. Jezelf kunnen dragen. Al die bewegingen in je lijf, je emoties en je geest kunnen waarnemen, ermee zijn en er uitdrukking aan kunnen geven. Zo ondersteun ik mezelf nu ook met alles wat ik ook aan anderen doorgeef.. En dan is de cirkel weer rond, net als de yurt waar we in gaan wonen en werken.

Wil je ook in het onbekende springen?
Meld je dan direct aan voor een van onze activiteiten via deze link.


Je bent van harte welkom!

Warme groet,

Jacky & Jan

Meer inspiratie

Wat houd jij verborgen?

Ja, inspireer me

Stembevrijding is het wonder dat je bent belichamen.

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.