Over weerstand, angst, risico's , stembevrijding en ondernemen

Wat hebben deze thema's met elkaar gemeen? Ze gaan allemaal over in het diepe springen zonder te weten waar je terecht komt.


Nooit meer bang
Onlangs zag ik bij het programma "Boeddha in de polder" een vrouw die diepe indruk op me maakte. Haar hele leven was ze gestresst en bang. Zo erg dat ze in een rolstoel terecht was gekomen. Toen besloot ze alles los te laten en over de wereld te gaan fietsen. Vanaf dat moment was ze nooit meer bang geweest. Nu wandelt ze door Nederland met haar kameel Einstein en leeft van 1800 euro per jaar.

Angst doorbreken door een risico te nemen
Zelf ben ik ook iemand die risico's durft te nemen. Natuurlijk is dat spannend, maar het levert ook heel veel vreugde en succes op.
Ik kwam pas echt op aarde toen ik groepen ging begeleiden. Iets waar ik in eerste instantie doodsbang voor was.

Durven vertrouwen en het resultaat loslaten
Mijn eerste retreat in Portugal gaf ik kort na mijn scheiding, ik had weinig geld. Ik werd geroepen door de plek daar en voelde dat ik er een retreat zou geven. Ik huurde het met 2500 euro risico (het gaat om het proces en niet om het resultaat). Enkele maanden ervoor gaf de eigenaar aan dat ik het nog wel mocht annuleren. Er was pas 1 deelnemer.
Maar nee, ik ging door. En vervolgens meldde de een na de ander zich aan. En ging het door met een volle groep. Dat is ondernemerschap voor mij.

Samenwonen
Na mijn scheiding besloot ik nooit meer te gaan trouwen of samenwonen. Toch woon ik sinds november 2018 weer samen. Met Jan. Ik durfde het aan, ondanks mijn angst om weer zo diep te verbinden en het risico om weer verlaten te worden. Ook hier gaat het weer om het proces en niet om het resultaat. Er is geen resultaat. En geen zekerheid. Het is iedere dag weer het onbekende instappen en alles wat me raakt tegemoet treden. Of het nou angst, pijn, liefde of vreugde is. Als ik er mee kan zijn, dan ben ik vrij.

Ook zingen is in het diepe springen
Waarom is zingen zo spannend? Je hebt er geen controle over, het maakt je naakt en kwetsbaar. "Wat als het (zogenaamd) vals is, wat als ik uitgelachen wordt, wat als de buren me gek vinden, wat als ze me afwijzen, als het niet goed genoeg is......"
Laat ik daar nou het liefst met mensen werken.
Daar waar ze eigenlijk terug willen trekken, bang zijn voor de volgende stap, voor de emotie, voor het onbekende. En als ze durven, wow, dan volgt de vreugde, de bevrijding, de levenslust. Bij hen, bij mij, en bij de andere deelnemers.

Ondernemen
Naast stembevrijder ben ik dus ook ondernemer. De afgelopen 2 jaar ben ik voluit in mijn ondernemerschap gaan staan. Ook dat was spannend en ik moest er behoorlijk wat weerstand voor overwinnen. En financiële risico's voor nemen.
Ook ondernemen laat zo mooi zien dat er geen zekerheid is. Dat risico's nemen loont. Dat succes te maken heeft met liefde en durven loslaten.
Luister daarom eens naar bijgaande postcast. Dan leer je me weer een beetje beter kennen.

Groeien door je weerstand heen
Podcast met mij en Ingrid Beerse, marketingcoach voor coaches en therapeuten.
Luister hier.

Wil je eens een sprong wagen en je stem laten horen?
Kom dan naar een van onze activiteiten. Kijk op jackypeeters.nl/aanbod


Je bent van harte welkom!

Warme groet,

Jacky

Meer inspiratie

Hoe breng jij de hemel op aarde?

Ja, inspireer me

Waar schaam jij je voor?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.