Praten is zilver, zingen is goud

Tril je essentie naar buiten met je eigen unieke stemPraten is zilver
Voordat ik rond 2000 met stembevrijding in aanraking kwam had ik al veel gepraat. Met vrienden, met therapeuten. Ik had vele inzichten opgedaan, mezelf leren kennen en een basis onder mijn bestaan gelegd. En toch, op een bepaald  moment bleef ik steken. Ik kwam niet meer verder.
Herken je dit?

Zingen is goud
En toen kwam stembevrijding op mijn pad: Zingen wat in je leeft.
Er gebeurde iets magisch. Alle verhalen vielen weg en iets diepers wilde naar buiten. Het was niet te stoppen, mijn klanken wilden expressie, mijn gezang liet iets openbarsten wat al heel lang op slot zat. Het was een ultieme bevrijdende ervaring. Ik ontdekte mijn essentie en dat die wil zingen.

Leven in je hoofd
Misschien voel jij ook wel zoiets. Je leeft je leven vooral in je hoofd. Je verlangt naar iets, maar wat dan? Je praat over je problemen, maar komt er niet echt verder mee. In de sessies en groepen die we begeleiden is het ook steeds zichtbaar en hoorbaar. Daar waar we uit de verhalen gaan en beginnen te zingen; klank te geven aan wat er van binnen leeft, ontstaat er verbinding en bevrijding tegelijk.

Je gedoe bezingen
In de 15 jaar dat ik nu stembevrijder ben heb ik tal van mensen begeleid zichzelf te bevrijden door middel van hun eigen stem.
Bevrijding wil niet zeggen dat je voor de rest van je leven van gedoe bevrijd bent.
De bevrijding zit 'm meer in het besef dat er gedoe is in ons duale bestaan en dat je daar klank aan kunt geven. Daarmee omarm je het en kom je steevast bij een diepere laag, een onderstroom waar liefde regeert. Zoals Tina Turner het zegt: " Singing takes you beyond".
En dat is goud waard.

Uit het hoofd, in het lijf
Ook deze week ervaarde ik in een aantal sessies een hang naar verhalen bij mijn cliënten.
Dat is niet zomaar.
Als er pijn in je leeft, dan heb je allerlei mechanismen ontwikkeld om die niet te hoeven voelen. Denken, analyseren, praten en je verhalen herhalen zijn er onderdeel van. Daar hoef je jezelf niet om te veroordelen. Neem het gewoon eens waar bij jezelf.
Ik ben er om je daarheen te begeleiden waar je bang voor bent, wat je onderdrukt hebt, wat je verstopt.
De blokkades en de gevoelens zijn in je lijf te vinden. Bij de één was dat deze week in het hoofd, bij de ander in de keel, bij weer een ander in de buik. Door te focussen op die specifieke plekken, er in te ademen, te kijken welke beelden zich daar tonen en er klanken uit te laten komen, transformeren die blokkades, komen de emoties vrij en ontstaat er ruimte, opluchting, bevrijding. "Hè, hè, poeh, poeh", werd er geslaakt, "wat gaat dit diep."

Ik ben heel dicht bij mezelf nu
Dat is wat één van mijn cliënten mij deze week na een sessie schreef.
Stembevrijding is voor jou als je jezelf wilt zijn, als je ernaar verlangt jezelf vrij te uiten, jouw waarheid te spreken, als je autonoom wilt zijn én verbonden met jezelf en anderen.
En als jij je ziel wilt laten zingen.

Ga jij voor goud?
We bieden tal van mogelijkheden om bij ons aan de slag te gaan met het bevrijden van jezelf via jouw unieke stem. Van een half uur proeven tot een retreat van een hele week.
Kijk bij ons
aanbod

Je bent van harte welkom,

Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.