"SPEAK UP, YOU'RE ALLOWED" Janne Schra

Verstop jezelf niet langer, het is tijd om jezelf te laten horen

Apologize, compromise
De titel van deze mail is een song van Janne Schra die mij jaren geleden al diep raakte omdat de tekst precies verwoordt waar stembevrijding toe uitnodigt; waar ik je toe wil uitnodigen.Het beschrijft mooi de patronen waarin ook jij misschien herkent hoe je jezelf tegenhoudt jezelf écht te laten zien en horen."Sorry" zeggen als dat helemaal niet nodig is. Compromissen sluiten om niet werkelijk te hoeven gaan staan voor wat jij wilt. Herken je het?

Stand in line, you're just fine
Netjes de regels volgen, keurig in de rij...en ja hoor, alles gaat prima met je. Binnen de lijntjes blijven. Zoals het velen van ons geleerd is. Zowel thuis als op school. Glimlachen als je vanbinnen huilt, je kaken op elkaar houden als je boos bent.Het is veilig, maar is het ook vrij? Gisteren nog vertelde een vrouw me tijdens een sessie dat ze als kind vaak de schuld kreeg terwijl ze onschuldig was. Als ze dan protesteerde werd haar de mond gesnoerd en als ze dan huilde van onmacht moest ze naar haar kamer. Oké, die dingen zijn gebeurd en het is verleden tijd. Maar ik zie vaak dat mensen deze patronen mee hebben genomen naar hun volwassen leven. Ze projecteren de onmacht, de angst, het verdriet, de boosheid op gebeurtenissen in dit leven en uiten zich niet of nauwelijks.

You're in control staying small, you don't speak up
En zo houdt ook jij je misschien klein. Bang om je grootsheid te laten zien, je kracht te laten horen en je licht te laten stralen. Onbewust of bewust bang dat er nog steeds afwijzing en straf volgen. Bang eigenlijk voor de gevoelens in jezelf die je toe nu toe onderdrukt hebt. Met stembevrijding begeleid ik je naar het toelaten van al die gevoelens, zodat je ze leert te dragen en te uiten. En vervolgens te transformeren. Door te zingen, door klanken.

Speak up, don't hide your mouth behind your head
Toen ik dit lied pasgeleden liet horen tijdens een kennismakingssessie met een man en hem vervolgens aanspoorde zijn mond open te doen, moest hij huilen van geraaktheid.Hoewel hij in zijn werk met gemak 500 mensen kan toespreken, zei hij: "Doe je mond open; dat heeft nog nooit iemand tegen me gezegd."En inderdaad, die simpele zin geeft -hoe onvoorstelbaar ook - vaak een enorme opening en inzicht. Omdat mensen hun hele leven al hun kaken letterlijk op elkaar hebben gehouden.In de 1-op-1 trajecten en in onze retreats word je in een veilige setting begeleid naar jezelf voelen en jezelf laten horen. Jezelf te bevrijden via jouw unieke stem. Die klinkt zoals geen enkele andere stem. Net zoals er geen ander is als jij. Stembevrijding brengt je uit je hoofd naar je lijf waar de trillingen van je zingende stem magie teweegbrengen.

Say it now, you're allowed, I'm waitin
Hoe mooi is het als je een plek vindt waar je - in tegenstelling tot wat je geleerd is - uitgenodigd wordt om volledig jezelf te zijn. Je uit te spreken en vrijuit jouw gevoelens en jouw klanken te laten horen. Daarmee te mogen oefenen in een veilige setting. Daar komt steevast vreugde, verbinding, speelsheid en lichtheid uit voort.Zo zong tijdens onze afgelopen dagworkshop iemand de sterren van de hemel terwijl ze dat nog nooit gedurfd had. "Het was gewoon tijd," zei ze stralend. Toen ze klaar was met zingen was het even doodstil. Daarna barstte de hele groep in juichen uit. Van pure blijdschap en opluchting. Bevrijd jezelf en je bevrijdt iedereen met je mee!

Don't be scared to fall
Ja, het is spannend. Want je stapt het onbekende in. Wie ben jij als jij jezelf zichtbaar en hoorbaar durft te maken?Dat is het engst en tegelijkertijd het mooist wat je jezelf kunt geven. En ik schrijf dit uit eigen ervaring en de ervaringen van de vele mensen die ik de afgelopen 15 jaar heb mogen begeleiden.En bovenstaande zin zou ik willen aanpassen in "If you are scared, fall anyway".

Wil jij je mond eens écht opendoen
Neem dan eens contact op voor een sessie proeven aan stembevrijding (gratis voor jou als abonnee op mijn inspiratiemails) of neem deel aan een van onze activiteiten. Kijk daarvoor bij ons aanbod

Je bent van harte welkom!

Warme groet,

Jacky

Meer inspiratie

Zijn stem werd letterlijk bevrijd

Ja, inspireer me

Als anderen me maar niet horen!

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.