Stembevrijding en de ervaringen van tekort en overvloed

Over de wonderbaarlijke rijkdom van zingen wat er in je leeft“Overvloed is een staat van zijn – en niet een toestand van hebben” White Bull
 
"Ik ben overal - net als jij. Je bent  - net als ik - al vrij" Boodschap van de dagpauwoog

Tekort en overvloed
Ik ken geen krachtiger instrument dat zo scherp de toestanden van tekort en overvloed in mezelf en anderen toont dan zingen wat er in je leeft.
Zingen roept angst op omdat het zoveel overtuigingen over jezelf naar boven brengt. Oordelen die je liever niet onder ogen ziet, tetteren keihard in je hoofd terwijl je klanken probeert te produceren: “ik kan niet zingen”, “ik zing vals”, “ik sterf van schaamte”, “wat sta ik in godsnaam te doen?” en “anderen kunnen dit beter, mooier, zuiverder”. 

Kwetsbaarheid en moed
En het brengt je in een kwetsbare toestand: je emoties worden voelbaar én – help nee – ook nog eens hoorbaar. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen.
Opeens sta je daar met knikkende knieën, klotsende oksels en trillende stem, alleen maar omdat jij je pratende stem in een zingende verandert.
Er verschijnen op wonderbaarlijke wijze opeens tranen op je wangen omdat je een paar minuten aaah, ooooh of oeeeeee hebt voortgebracht. Of je voelt een enorme woede omhoog komen. Het vraagt dus behoorlijk wat moed om jezelf zingend te laten horen. Maar: moedig is degene die met angst stappen durft te zetten. En o, wat levert dat veel op.

De cocon en de vlinder
Gek genoeg is wat ik hierboven beschreven heb heel goed nieuws. Want hoewel het op het eerste gezicht niet aantrekkelijk lijkt, brengt zingen je juist hierdoor in een toestand van overvloed. Precies omdat het zo spannend is.  
De lagen en tactieken die je ego zorgvuldig gebouwd heeft om jezelf te beschermen tegen onveiligheid en pijn, zijn inmiddels een cocon geworden die jouw stralende zelf gevangen houdt. De trillingen van je zingen breken door alle lagen van spanning, weerstand, blokkades en oordelen heen.  De cocon kan nu openbarsten en de vlinder kan vliegen, haar schoonheid  tonen, dartelen met andere vlinders en contact maken met de mooiste bloemen. Als dat geen rijkdom is!

De tijd is rijp
Misschien hoor en zie jij ook overal tekens dat de tijd rijp is voor een grote transformatie. Een omwenteling naar wakkerheid en waarheid. Naar vrijheid in verbinding.
Voel jij ook aan alles dat je wilt openbreken en je ware zelf vrij wilt laten? En voel je tegelijkertijd angst om dat wat je belemmert te gaan voelen, aan te kijken, te uiten en te laten gaan.
Weet dan dat er een veilige setting is om dit proces aan te gaan: Stembevrijding. Een weg om je ware zelf te bevrijden door je zingende stem. Van tekort naar overvloed. Weet je welkom. Ik begeleid je met liefde.

Warme groet,
Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.