Stembevrijding en Opstellingen

Over verlangen, eisen en je eigen plek vinden: de unieke combinatie van opstellingen en jouw zingende stem

"Stoppen met eisen brengt je terug bij waar je altijd al was, bij jezelf" Els Thissen*


Verlangen of eisen
Stembevrijding helpt je om je verlangens te leren kennen en deze ook te uiten.
Ik merk vaak dat mensen die hun verlangens leren kennen en deze kenbaar beginnen te maken, de andere kant opschieten. Het verlangen wordt eindelijk geuit en verandert dan in een eis om vervulling ervan.

Afwijzing
Je verlangens voelen en laten horen is kwetsbaar. Als jij iemand bent die verlangens niet (meer) voelt en uit, dan ben je waarschijnlijk al jong daarin niet gehoord of afgewezen. Dat was pijnlijk. Om die pijn niet meer te hoeven voelen was het draaglijker om niet meer te voelen. Toen was dat beschermend, nu werkt het tegen je. Zeker als je (onbewust) nog wrok voelt, bijvoorbeeld naar je ouders, over wat je als kind niet van ze gekregen hebt. Omdat je leeft met de overtuiging dat je recht had op hun liefde en aandacht.

Stembevrijding en opstellingen
Hoe begeleid ik je naar je verlangens in vrijheid te uiten? Op de eerste plaats is het bevrijdend om je verlangen in je lichaam op te zoeken, er naar toe te ademen en vervolgens zingend naar buiten te brengen. Zo laat je het verlangen helemaal toe, zonder te streven naar vervulling ervan. Mogelijk komt er dan ook verdriet of boosheid over gemis omhoog.
Daarnaast kan een opstelling helderheid en transformatie brengen.

Een case
Ik begeleid een man die is opgegroeid met een aan alcohol verslaafde vader. Elk weekend dat hij bij zijn vader was, werd hij teleurgesteld. Beloften werden niet nagekomen en er was geen aandacht voor hem. Daardoor is het lastig voor hem zichzelf te voelen. Wel is hij uiterst bekwaam in het afstemmen op de behoeften van anderen.
Door een voorval met zijn dochter komt hij in contact met hevige teleurstelling, die hem vervolgens brengt bij oude gevoelens van teleurstelling en verlangen naar aanwezigheid en liefde van zijn vader. Nadat hij deze geuit heeft door middel van klanken, doen we een opstelling.
Hij zet een stoel neer, die zijn vader representeert, en gaat er zelf tegenover zitten. Ik nodig hem uit te spreken tegen zijn (fictieve) vader. In eerste instantie begint hij te eisen: "Ik wil dat je zus en ik wil dat je zo..."

Jij bent mijn vader met alles wat je me wel én wat je me niet gegeven hebt
Ik vertel hem dat hij niets van zijn vader kan eisen. Dat hij alleen zijn eigen gevoel en verlangen in vrijheid kan uiten. "Ik voel teleurstelling en verdriet omdat ik je gemist heb". Dat de enige weg naar bevrijding is het verleden te accepteren en de vader te aanvaarden met alles wat hij wel en wat hij niet van hem gekregen heeft. Dat betekent ook de hoop opgeven dat iemand anders dát gemis in het heden nog gaat opvullen.

Jij bent mijn vader, ik ben jouw zoon
Door zijn vader volledig als zijn vader te aanvaarden, kan hij zoon zijn. Hoe verslaafd en afwezig zijn vader ook was, zijn vader hoort in het familiesysteem boven hem te staan. Als ieder op de juiste plek staat kan de energie vrij stromen.
Els Thissen* schrijft: "Als iemand vanuit een niet-verdedigende houding écht zijn eigen plek kan innemen, kan de draagkracht van de familielijn tot generaties terug voelbaar zijn."
Zo kan deze man de liefde en wijsheid in zichzelf aanboren. En als je zelf vervuld bent, kun jij je wensen aan een ander vrij uiten. Een "nee" is dan even welkom als een "ja".

Wil jij ook je verlangen voelen en uiten in vrijheid?
Schrijf je in voor mijn inspiratiemails en neem vrijblijvend contact met me op voor een gratis sessie "proeven aan stembevrijding" via https://www.jackypeeters.nl/activities/proeven-aan-stembevrijding-en-stemhealing. Of bel me meteen om een afspraak te maken op 06-42353864.


Warme groeten,

Jacky

Meer inspiratie

Wat houd jij verborgen?

Ja, inspireer me

Stembevrijding is het wonder dat je bent belichamen.

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.