Stembevrijding helpt je focussen op voelen in plaats van te oordelen over wat je hoort

Voel de trillingen in je lijf in plaats van je stem te (ver)oordelen met je oren en gedachten


Mijn stem klinkt vreselijk
Ik hoor het vaak. Mensen komen bij me om zichzelf te bevrijden via hun stem. Ze willen zich vrij uiten, makkelijker hun waarheid durven uiten. Uit ervaring weet ik dat klanken maken en zingen enorm helpen om deze kanalen te openen. Als ik mijn klanten dan begeleid naar het maken van die klanken, ontstaan vaak eerst weerstand, schaamte en oordelen: "Mijn stem klinkt zo vreselijk."
Is dit herkenbaar voor jou?

Het is je verteld
Regelmatig horen we tijdens sessies en workshops dat mensen als kind gehoord hebben dat ze hun mond moesten houden; hun emoties niet mochten uiten; dat ze niet konden zingen of dat ze uitgelachen zijn om hun stem. Thuis of op school. Daardoor zijn ze niet alleen onzeker geworden over hun stem; vaak heeft het ook hun zelfvertrouwen en eigenwaarde aangetast.
Welk jong kind oordeelt over zijn of haar eigen stem? Ze zingen, brabbelen, murmelen, schreeuwen, huilen, lachen erop los...... Tot ze worden afgeremd. Dat hoeft echter niet je hele leven zo te blijven.

Laat je eigenwaarde niet langer afhangen van hoe anderen op je reageren
Bij stembevrijding gaat het niet over goed of slecht, mooi of lelijk, al dan geen toon of ritme kunnen houden. Het gaat over voelen. Uit je hoofd, in je lijf. De trillingen van klanken en zingen brengen je daar. Het helpt daarbij om je oordelen en die van anderen te laten voor wat ze zijn en te focussen op de trillingen die je voelt in je lichaam. In de plekken te duiken die gespannen of geblokkeerd voelen. Want het is allemaal opgeslagen energie die vrij wil komen.
Dat geeft opluchting en ruimte.

Probeer eens
Probeer het eens: adem in, wacht even, adem uit en laat een klank komen. Begin met een zucht, maak m  daarna wat langer. Adem in, wacht....en weer een. Een zucht wordt een toon. En nog een, en nog een. Focus op wat je voelt. Laat de klanken als vanzelf uit je stromen tot je misschien wel samenvalt met de klank. En alle oordelen wegvallen (maar streef daar vooral niet naar).

Je stem is een uniek geschenk
Je stem is zo uniek als je vingerafdruk. We hebben niet zomaar de mogelijkheid om te zingen meegekregen. Niemand ter wereld kan zingen zoals jij. Je kunt jezelf ermee helen.
Zo begeleidde ik eergisteren een vrouw die haar hele leven al de neiging heeft naar binnen te keren. Handen voor de ogen, schouders naar beneden. Zachte stem. Ondanks weerstand begint ze steeds meer geluid te maken; haar mond open te doen; haar armen te openen terwijl ze klanken laat komen. Ze ontdekt hoe gespannen haar kaken zijn, hoeveel spanning er in haar nek-, keel en borstgebied zit en dat klanken maken vanuit die plekken ruimte en ontspanning geven. Bovendien bleek een val op haar hoofd van een paard toen ze 11 jaar was nog helemaal in haar lijf te zitten. Door klank te geven aan de verkrampingen kon ze dit voorval fysiek en emotioneel weer verder verwerken.

Herken je wat ik hierboven beschrijf?
Ik begeleid ook jou graag bij het bevrijden van je stem en jezelf! Kijk op Jackypeeters.nl/aanbod

Liefs

Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.