Stembevrijding: Spánnend én lekker!

Zo'n bijzondere combinatie wil jij toch zeker ook meemaken?


Spannend en lekker
De afgelopen dagen waren er maar liefst 2 klanten die deze uitspraak deden: "Wat is dit spannend en lekker tegelijk!"
En inderdaad. Zingen - en zeker spontaan zingen wat er in je leeft - is retespannend.
Je hoofd bemoeit zich ermee: "Wat moet ik dan in godsnaam zingen?"
Fysiek is het soms bijna niet te doen: Je voelt weerstand, het zweet breekt je uit of je krijgt het juist koud, je benen beginnen te trillen of je wilt het liefste weg.

Ben je er nog?
Lees dan nog even door.......want juist als je in deze staat van spanning komt, is de bevrijding nabij. Dit ís de kracht juist van stembevrijding. Het brengt je bij dat wat je al lang onderdrukt in jezelf. De dingen waardoor jij je gevangen voelt, worstelt en zoekt. Dingen waar je vanaf wilt, maar die je juist hebt te voelen om je ervan te bevrijden.
En je bevrijd voelen: dat is pas lekker!

Een nieuwe vorm van intimiteit
Onlangs was er een stel bij ons voor een dagje stembevrijding. Ze vonden het spannend om elkaar toe te zingen. Het is een nieuwe vorm om intiem met elkaar te zijn. Kwetsbaar en naakt. Net als sex. En dus zowel spannend als lekker. En verbindend. Want gedurende de dag werd hun liefde steeds voelbaarder. Door de weerstanden en het wegwillen heen. Door het lichaamswerk en de klanken kwam hij steeds meer in zijn kracht en werd zij zachter. Ze zongen liefdevolle woorden voor elkaar. En de liefde stroomde.

Je spanningen tot klinken brengen
De spanning in je lijf is gestolde energie. Soms al jarenlang onderdrukte gevoelens kunnen blokkades in je lichaam vormen. Een brok in je keel, verkramping in je middenrif, een strakke borst. Zo ook bij de man die vandaag bij me was voor een sessie binnen zijn traject. Hij vertelde me dat hij thuis dagelijks oefent om de spanningen via klanken tot uitdrukking te brengen. Dat hij veel weerstand voelt om te beginnen. Maar als hij het eenmaal doet, dat er dan allerlei emoties loskomen. Boosheid, verdriet en angst. Oude angsten. Boosheid en pijn over voorbije dingen . En dan daarna: zo lekker! Opeens voelt hij zich kilo's lichter. Ziet mogelijkheden in plaats van beperkingen. Los van controledwang. Door zijn eigen stem! Hoe bevrijdend.

Wil jij ervaren hoe lekker het is om zoiets spannends te doen als je stem bevrijden?
Schrijf je dan meteen in voor een van onze activiteiten. Dit kan zowel individueel bij Jacky als in een groep met Jacky en Jan. Kijk bij ons aanbod.

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.