Stembevrijding, zingen en gezondheid

De wetenschap bewijst het: zingen maakt gelukkig en bevordert op vele manieren jouw gezondheid!

"He who sings frightens away his ills." Miguel de Cervantes


Wat is eigenlijk gezond zijn?
Gezond zijn betekent voor mij: écht jezelf kunnen zijn. Je vrij voelen in je lijf én geest en tegelijkertijd verbonden met je omgeving. Voorwaarden daarvoor zijn jezelf kunnen voelen en dragen, wat je ook meemaakt of voelt. En jezelf kunnen en durven te laten horen. Uiten wat er in jou leeft.

Blokkade en beperkende overtuigingen stagneren de energiestroom
Voor veel mensen is dit niet vanzelfsprekend. Ze houden zich in, durven geen of weinig ruimte in te nemen en hebben moeite zichzelf écht te laten horen of zien. Ze dragen overtuigingen met zich mee als: "ik ben niet goed genoeg" of "ik doe er niet toe". Vaak ontstaan er dan klachten zoals blokkades in het lichaam (bijvoorbeeld in het keel- of  borstgebied) en daaruit voortvloeiende fysieke of psychische aandoeningen.

De kracht van zingen
Uit persoonlijke en jarenlange professionele ervaring weet ik dat stembevrijding en stemhealing dan uiterst krachtig zijn. Hier gebruik ik zingen en het maken van klanken door zowel jou als door mijzelf om blokkades, beperkende overtuigingen, onderdrukte emoties en ook trauma's aan het licht te brengen en te transformeren. Klank is trilling en die zorgt ervaar dat het gaat stromen waar iets vast is komen te zitten.

Zing jezelf gezond
Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat zingen gelukkig maakt en op allerlei niveau's gezondheidsbevorderend is. Op het bijgevoegde plaatje kun je lezen dat de gezondheidseffecten van zingen "stunning" zijn: Het geeft energie door endorfinen, versterkt je immuunsysteem, beschermt je tegen bacteriën en virussen, boost je brein en maakt gelukkig van de oxytocine (knuffelhormoon).

Zingen in deze tijd
Terwijl ik me dit allemaal realiseer, vraag ik me af wat het ons zou brengen als we allemaal elke dag een half uur (of meer) zouden zingen. Wat denk jij?

Vrijheid en écht contact
In onze cursussen en retreats is het telkens weer wonderbaarlijk hoe snel er werkelijk contact ontstaat. De deelnemers ervaren verbinding met zichzelf en elkaar omdat wij ze uitnodigen alles te laten zien en horen wat zich aandient. In zuchten en steunen, in klanken, in zingen, in woorden. En ook door de uitnodiging: "laat je verlangens, behoeften en eventuele angsten of weerstand aan ons horen". Alles in jou doet er toe. Pas je niet aan. Voel en uit je van binnenuit. En ja , dat is ook spannend.

Je eigen toon
Durf jij je eigen toon te zingen? Dan ontstaat werkelijk contact in vrijheid. Dan voel je dat je leeft. En als jij de stap neemt om je te openen, dan opent iedereen mee.
Met stembevrijding geef je zingend uitdrukking aan wat in jou leeft en dat geeft keer op keer ervaringen van ruimte, levensvreugde, verbinding, dankbaarheid en vrijheid. Gezond dus!

Verlang jij ernaar om jezelf vrij te zingen?
Neem dan vrijblijvend contact met me op.
Meld je nu aan voor een sessie "proeven aan stembevrijding" via https://www.jackypeeters.nl/activities/proeven-aan-stembevrijding-en-stemhealing of bel me meteen om een afspraak te maken op 06-42353864. Gratis bij inschrijving voor mijn inspiratiemails.
Je bent van harte welkom.

Warme groet

Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.