Stemhealing. Wat is dat eigenlijk?

Geef eens een cadeau met je stem. Je hebt dit geschenk altijd bij je.


Energie
In het universum bestaat alles uit energie. En klank is trilling, energie. In feite bestaat alles uit klank.
Daarom dringt klank in alles door. Ook in je lijf en je gevoel. In je blokkades en trauma's.

Zingen voor stemhealing
Daarom is zingen ook zo gezond, helend en bevrijdend. Bij stembevrijding zing je wat er in je leeft, het gaat over uiten. Bij een stemhealing richt je de klanken ergens op. Dat kun je bij jezelf doen, maar ook bij een ander. Iedereen kan dit en elke stem is er geschikt voor.

De stem als helend instrument
Veel mensen kennen wel het fenomeen "klankschalen" of "klankhealing". Tegenwoordig wordt dat bij veel sauna's en wellness-centra ook aangeboden. Een prachtige ontwikkeling vind ik. Wat niet zo bekend is: met onze stem kunnen we hetzelfde. Bovendien hebben we met onze stem beschikking over een grotere range en variatie aan klanken. En het is minder gesleep en gesjouw :).

Stromen, verbinden, integreren
Bij een stemhealing zing en drum ik (alleen of samen met Jan) helende klanken voor en/of samen met jou. Hier gaat het om toe-zingen. Je voelt de levensstroom in jezelf en je ontspant diep. Stemhealing trilt door blokkades heen, laat wat vastzit stromen en brengt balans en integratie.

Stemhealing op afstand
Zo'n stemhealing kan ook heel goed op afstand gegeven worden, want energie trekt zich niks van afstand aan. Als ik mijn aandacht en mijn klanken op jou en je thema richt, terwijl je thuis ligt of zit, dan kun je dat voelen, ook als je mijn zingen niet eens hoort. Het is elke keer weer bijzonder, ook voor mij. Elke keer voelen mijn cliënten na zo'n sessie opgelucht, ruim, dankbaar en vrij. Ook ontvangen ze regelmatig belangrijke inzichten.

Een oefening in ontvangen
Ik weet niet hoe het voor jou is, maar veel mensen vinden het lastig om te ontvangen. Ze geven gemakkelijker. Vaak hebben ze niet door, dat dit geven ook een manier kan zijn om bij zichzelf weg te gaan. Als ze dan mogen ontvangen, voelt dat ongemakkelijk omdat ze niet gewend zijn zichzelf te voelen. Een stemhealing ontvangen is dan een mooie oefening in ontvangen en overgave.
In onze workshops en retreats is het steeds onderdeel om deelnemers voor elkaar te laten zingen, kennis te laten maken met de helende werking van hun stem.

Zingend bidden
Er is wetenschappelijk bewijs dat bidden helpt. Zingend bidden werkt voor mij nog sterker. Bidden is voor mij: me openen voor steun en hulp. Voor liefde. Of dat nou voor mezelf is of voor iemand anders. Ik richt me op iemand die het moeilijk heeft, vraag steun en begin te zingen. Dat kan met woorden zijn: "Help" of de naam van de persoon. Of eenvoudig met de klanken die vanzelf blijken te komen. Probeer het eens. Het voelt voor jezelf ook fijn en geeft het gevoel dat je iets kunt doen. Meestal vraag ik of het hoogste goed voor de betreffende persoon gerealiseerd mag worden. Ik bemoei me niet met de uitkomst.

Trancereizen met stemhealing
Tijdens sessies zet ik mijn stem en sjamanendrum ook in om mensen in een trancereis te begeleiden naar thema's die ze met hun gewone bewustzijn of via hun lichaam niet kunnen bereiken. Zo'n trancereis is een reis in een andere dimensie, waarin ik met je meereis. Tegelijkertijd houd ik goed contact met je en zorg dat je in je lichaam aanwezig blijft. Ik zing, klink en praat met je tijdens je healing journey.

Wil jij ook eens ervaren wat stembevrijding en stemhealing jou kunnen bieden?
Maak dan eens een afspraak voor een sessie "proeven aan stembevrijding en stemhealing" of neem eens deel aan een dagworkshop.


Je bent van harte welkom

Warme groet,

Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.