Van ongemak naar gemak

"Ik gebruik kwetsbaarheid om van ongemak gemak te maken" luitenant-generaal Elanor Boekholt

Jezelf laten horen kan ongemakkelijk voelen
Als stembevrijder begeleid ik mensen naar het durven zichzelf écht te laten zien en horen.Dat gaat het snelst als ik ze vraag klanken te laten horen en te zingen.Want dat voelt kwetsbaar en naakt.Daarom hoor ik in eerste instantie heel vaak: dit voelt ongemakkelijk en raar.Vanochtend nog tijdens een korte kennismaking met een jonge vrouw. Ik vroeg haar simpelweg Ah te zeggen en ze voelde al ongemak. Na een paar langere "aahs", gaf ze al aan te merken hoeveel gevoelens ze in haar keel had opgeslagen. Iets waar ze zich niet eerder van bewust was.

Kwetsbaarheid en ongemak toelaten
De sleutel is niet het wegstoppen van je kwetsbaarheid en ongemak, maar juist het toelaten ervan. Ben je ooit wel eens nieuwsgierig geweest naar het gevoel in je lijf als jij je ongemakkelijk voelt? Waarschijnlijk niet. De meeste mensen willen er meteen van weg. Probeer het eens uit!

Ontspannen in ongemak
Als je besluit er niet voor weg te lopen (gevoelens wegstoppen, niets zeggen, jezelf klein maken, laat maar) en door het gevoel van ongemak in je lijf heen ademt en er klank aan geeft, dan zul je merken dat je gaat ontspannen in je ongemak.In het interview met luitenant-generaal Elanor Boekholt beschrijft ze dat ze rood wordt als iets haar raakt. Ze kan haar kwetsbaarheid niet verbergen en kiest er dan voor deze te benoemen.Dat heeft veel te maken met stembevrijding: toelaten, kwetsbaar durven zijn, je durven uiten, laten horen wat er in je leeft.

Zingen helpt
Stembevrijding is jezelf bevrijden via je stem. Doordat zingen spannend, kwetsbaar en in eerste instantie ongemakkelijk voelt, helpt het je juist om jezelf te bevrijden. Dwars door de weerstanden en blokkades heen, breng je jezelf al zingend en klinkend naar overgave. Van ongemak naar gemak; van spanning naar ontspanning; van jezelf verbergen naar jezelf laten zien en horen.Het is een snelweg naar je ware zelf.En reken maar dat dit doorwerkt in je dagelijks leven.

Ben je nieuwsgierig geworden?
Maak dan eens een afspraak met me of neem deel aan een van onze activiteiten. Hier vind je ons aanbod.

Je bent van harte welkom!

Jacky

Meer inspiratie

Wat houd jij verborgen?

Ja, inspireer me

Stembevrijding is het wonder dat je bent belichamen.

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.