Voel jij haat voor iemand?

‍Door gevoelens van haat los te laten en het verleden te vergeven, bevrijd jij jezelf

Zoveel mensen, zovele thema's
In mijn werk als stembevrijder ontmoet ik nu al 15 jaar veel mensen, zowel individueel als in groepen.Zoveel mensen, zovele thema's en uiteindelijk komt het hierop neer: mensen verlangen ernaar zichzelf te zijn, te leren voelen en zich authentiek te durven en kunnen uiten.Eerder deze week begeleidde ik een jonge man die eindelijk de haat naar zijn moeder durfde los te laten om zelf vrij te kunnen zijn. Ik had het een paar keer met hem over vergeven en dat hij dat niet kon.Ik las hierover vorige week een mooi stukje in de Psychologie dat ik hier ook graag met jullie deel.

Is het nodig om te vergeven?
"Haat is een zware last om te dragen. Het is giftig en heeft invloed op elk ander gevoel. Als je iemand echt haat, dan laat dat schade achter in je brein en je lichaam. Ik denk niet dat vergeven noodzakelijk is, maar het is gezonder en een veel fijner gevoel om mee te leven. Vaak is er een tussenweg: dit en dat is gebeurd en dat accepteer ik; ik kan niet vergeven, maar ik kan wel stoppen met haten."

Vergeving
Ik denk dat het in therapie soms te snel over vergeven gaat. Tegelijkertijd wordt vergeving soms verkeerd begrepen. Want wat het werkelijk betekent volgens mij is niet dat je goedkeurt wat er gebeurd is, maar dat je het verleden loslaat en jezelf vrijmaakt.Bij deze processen komen vaak, soms heftige en diep verborgen, gevoelens vrij van gemis, verdriet, boosheid en angst.Ik begeleid hierbij met aandacht liefde en geduld. Met stembevrijding, met opstellingen, met innerlijk kind werk en/of trancereizen.

Met klanken uitdrukken wat in je leeft, helpt echt
Zingen wat er in je leeft lucht op, geeft ruimte en bevrijdt.Uitdrukking geven aan alles wat jou belemmert, wat jij onderdrukt is als de wolken bezingen die de zon verstoppen. En dan ga jij er weer doorheen stralen!

Wil jij ook zingend uitdrukken wat in je leeft?
Kijk bij ons aanbod naar de mogelijkheden om jezelf te bevrijden via je stem. Live en online!

Meer inspiratie

Wat houd jij verborgen?

Ja, inspireer me

Stembevrijding is het wonder dat je bent belichamen.

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.