Waar het spannend is, daar groei je!

En in spanning zit muziek. Je bent dus als een besnaard instrument.


Spannend
Het is vrijwel altijd een van de eerste woorden die nieuwe klanten naar me uitspreken: "Ik vind het enorm spannend. Want ik vind het zo lastig om mezelf te laten horen."

Zin
Het tweede wat ze vaak zeggen is: "Ik heb er ook zin in; ik voel dat de tijd rijp is; ik verlang ernaar om mijn stem en mezelf te bevrijden."

Spanningsveld
Het is in dat spanningsveld waar ik het liefst mensen begeleid in het zetten van een stap. Want daar waar de spanning is, daar is groei, daar is muziek, daar komt je ware zelf via jouw lied naar buiten.

Wat bedoel ik daarmee?
Stel, je staat voor een groep en ik vraag je om een toon te zingen. Je vindt het eng, je voelt je naakt, het zweet breekt je uit en je doet het. Je zingt....maar je merkt dat er tranen komen. Dus stop je. Je wilt nu niet gaan huilen.

Je snaar raken
Dat is dus een heel spannend moment. Ik vraag jou juist dan waar in je lichaam je de spanning voelt, daar met je aandacht naar toe te gaan en juist door te gaan met zingen. Je snaar te raken. En precies dan volgt de doorbraak. Van tranen die stromen, opluchting en dankbaarheid die stromen.

Ik wil wel uren doorgaan
En als die doorbraak er eenmaal is geweest, dan ontstaat er een verlangen naar dóór willen zingen: "Wat heerlijk is dit, ik zou wel uren door kunnen gaan!" Ik nodig je dan uit om verder te zingen, de ruimte te nemen tot je "lied" klaar is. Ook dat is spannend. Want je weet van tevoren niet wanneer het klaar is.

Het juiste moment
"Misschien stop ik wel nooit meer." Gelukkig weet ik uit ervaring dat je altijd ook weer stopt. Ik daag je uit niet uit veiligheid, zekerheid of angst te stoppen. Maar op het juiste moment. Als je zingen echt klaar blijkt te zijn.

Wil jij ook jouw spanning tot een lied transformeren?
Kom dan naar een van onze activiteiten. Je vind ze hier.

Je bent van harte welkom!

Warme groet,

Jacky

Meer inspiratie

Zijn stem werd letterlijk bevrijd

Ja, inspireer me

Als anderen me maar niet horen!

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.