Waar schaam jij je voor?

En durf je daarvoor uit te komen? Durf jij dat te uiten?

Schaamte
De afgelopen week had ik een paar keer last van schaamte.Een voorbeeld:Ik was aan het zwemmen in de vaart met een vriendin en de fietspont stak opeens over.Ik kon niet goed inschatten of ik het trapje tussen de muur en de pont nog kon halen en klom wat paniekerig op een ander punt uit het water. Daar worstelde ik me tussen de brandnetels door naar mijn handdoek en kleding terwijl mijn vriendin ruim voor de pont het trapje bereikte.Ik probeerde flink te doen, maar ondertussen had ik trilde ik, had ik pijn en stond het huilen me nader dan het lachen. Ik voelde me dom en schaamde me. In feite voelde ik me een heel klein meisje.Gelukkig is mijn vriendin me heel vertrouwd en kon ik met haar delen wat er gebeurd was. Toen trok het nare gevoel heel snel weg, er volgde opluchting en een gevoel van verbinding met mezelf en haar.

Gevoelens negeren of onderdrukken
Het is mensen eigen om bepaalde gevoelens en gedachten te onderdrukken.Misschien denk je dat je bepaalde dingen moet kunnen of leuk moet vinden omdat je denkt dat anderen dat verwachten. Of veroordeel jij jezelf omdat je een emotie voelt die je als onaanvaardbaar beschouwt. Maar: wat gebeurt er eigenlijk als je die gevoelens negeert of onderdrukt.

Innerlijke strijdI
n bovenstaand voorbeeld was mijn eerste impuls me groot houden. Stel jij jezelf eens voor in een situatie waar je zwijgt uit angst voor oordeel of afwijzing. Het gevolg?Innerlijke strijd en een gevoel van onvrede dat aan je knaagt. Dit is maar één voorbeeld van hoe het onderdrukken van je ware gevoelens je geluk kan ondermijnen.

Daag je innerlijke criticus uit
Wat als jij je innerlijke criticus uitdaagt? Wat als je moedig genoeg bent om te zeggen wat je echt voelt, zelfs als het ongemakkelijk is.Je zou weleens verrast kunnen worden door opluchting en bevrijding door het delen van je kwetsbaarheid.

Authenticiteit

Het delen van je gedachten en gevoelens opent de deur naar authentieke relaties. Door eerlijk te zijn over wat er in je omgaat, nodig je anderen uit om hetzelfde te doen.Dit creëert een sfeer van openheid en begrip, waarin echte verbindingen kunnen gedijen.

Oefenen
Tijdens mijn trajecten en onze workshops en retreats stembevrijding kun je hiermee voluit oefenen onder onze liefdevolle begeleiding en in een veilige setting. Dat kan door te praten, en vooral ook door te zingen wat er in je leeft. Klank geven aan wat je voelt is zooo bevrijdend!

Kijk hier voor ons programma.

Je bent van harte welkom,

Jacky

Meer inspiratie

Hoe breng jij de hemel op aarde?

Ja, inspireer me

Angst is een illusie

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.