Wat als je niet zou denken over hoe je stem klinkt?

Zou je zingen? Zou je zonder enig oordeel en vrijuit het lied van je ziel zingen?


Zonder oordeel naar de wereld kijken
De titel van dit artikel komt uit een filmpje van Els Thissen over een van de lessen in een "cursus in wonderen". De les gaat over "zonder oordeel naar de wereld kijken". Wat zou de wereld er dan anders uitzien. En hoe anders zouden jij en ik ons voelen.

Jouw stem
Neem nou je stem. Ik ontmoet in mijn werk veel mensen die bang zijn om hun stem te laten horen.
En nog banger om te zingen. "Mijn stem klinkt te zacht, te hard, te schraperig, te onzeker, te vals, te hoog, te laag, niet mooi........" en zo kan ik nog wel even doorgaan. Of anders hebben anderen het je wel verteld: "Jij mag niet zingen want jij zingt vals"; "Jouw stem klinkt veel te hard"; 'Hou eens op met die rare geluiden van je".

Wees stil
Misschien moest jij ook wel stil zijn omdat je anders tot last was als kind of mocht je niet meezingen op school omdat je zogenaamd geen toon kon houden of geen gevoel voor ritme had?
Wat als die oordelen er niet zouden zijn? Van jezelf niet en van anderen niet?
Zou jij je voluit laten horen? Zou je jouw waarheid spreken? Zou je zingen?

Wat als jij je werkelijk vrij zou voelen?
Toch komen al die mensen bij mij, bij ons, omdat ze ernaar verlangen hun stem te bevrijden.
Zich vrij te voelen om zich te uiten, zich te laten horen, zonder oordelen gehoord te worden en
voluit te zingen wat er in hen leeft. Stembevrijding is bij uitstek geschikt om te beoefenen als je deze verlangens herkent.
Want in al mijn sessies en al onze groepsactiviteiten nodigen we mensen uit zichzelf te zijn, hun wensen te uiten, hun eigen beweging te volgen en zich vrij te uiten. En het mooie is dat zingen in hoge mate bijdraagt aan die bevrijding.

Zingen, zingen en nog eens zingen
Zingen uit je lijf, zingen uit je hart, zingend je gevoelens uiten, klaagzingen, je naam zingen, zingend bidden, helend zingen voor elkaar, zingend een lied geboren laten worden, zingen vanuit stilte en zingen met bewegingen: het kan allemaal in de wondere wereld van stembevrijding.

Kijken met zachte ogen en luisteren met ontvangende oren
Het gaat erom anders te leren kijken, anders te leren luisteren. Als alle oordelen wegvallen dan ontvang je wat je ziet en wat je hoort. Misschien zou je alleen nog maar verwonderd zijn over de beelden die je ziet en de klanken die je produceert en ontvangt. Verbaasd door het leven gaan over al het wonderlijke in jou en om je heen.

Zingen opent, maakt gelukkig en bevrijdt
Als je de oordelen over je zingen loslaat en je gaat het gewoon doen; dat wil zeggen dat je eerst bewust inademt en als je uitademt simpelweg de toon laat komen die komt. Je herhaalt dat keer op keer: 5 minuten, 10 minuten of misschien wel een kwartier....Dan merk je dat het gaat trillen in jou, dat je opent, dat jij ruimte en opluchting gaat ervaren. Je voelt de energie stromen in je lijf. Je stemming verandert en wordt lichter. Het is echt zo, als je zingt begint je lijf gelukshormonen aan te maken. Is dat op zichzelf niet al een wonderbaarlijk fenomeen?

Als het vrij is in jou, kijk je ook vrij naar de wereld
Zingen bevrijdt en als het vrij is in jezelf, dan kijk je ook vrij naar de wereld. Zou jouw leven er dan niet veel vriendelijker uitzien? Want als jij vrij kijkt en luistert, dan wordt er ook vrij naar jou gekeken en geluisterd. En mocht dat niet zo zijn, dan merk je het niet eens meer op of het raakt je niet meer. Want jij bent zelf immers vrij!

Wil jij ook jezelf bevrijden via jouw unieke stem?
Ik begeleid je met liefde.
Maak eens een afspraak voor een sessie "proeven aan stembevrijding en stemhealing" of neem deel aan een van onze activiteiten

Je bent van harte welkom

Warme groet,

Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.