Wie ben ik écht?

‍We zijn geneigd vragen met onze mind te beantwoorden. Hier vind je het antwoord echter niet met denken. Jouw essentie kun je alleen maar ervaren!

Wie ben ik écht?
Stembevrijding gaat over je échte zelf bevrijden via je stem. Door te zingen wat er in je leeft.Dat is zo geschreven of gezegd, maar heb je jezelf weleens de vraag gesteld wat het betekent om écht jezelf te zijn? Vraag het eens, in contact met je hart, en stel je dan open, zonder je er met je hoofd mee te bemoeien.

Niet met woorden
Wie je in essentie bent, kun je niet met woorden beantwoorden.Ja. Er zijn wel veel woorden voor: "Je bent liefde; je bent vrede; je bent God; je bent één; je bent niets en alles tegelijk."En natuurlijk is het fijn om te weten dat het gedoe waar je regelmatig in zit een illusie is en dat je gedachten niet waar zijn; dat je in essentie liefde bent.

Een ervaring
Wie je in essentie bent, is iets wat je kunt ervaren. Het is onbeschrijflijk. Zoals ik het zelf beleefd heb is het zowel een energetische als fysieke ervaring. En als je het beleefd hebt, dan ga je woorden gebruiken zoals hierboven.

Klanken en zingen
De eerste keer dat ik aan een weekend stembevrijding deelnam bij Jan Kortie heb ik het grote geluk gekend om mijn essentie te bevrijden. Dat ging niet zomaar. Ik was daar in een groep en ik kreeg het verschrikkelijk benauwd tijdens de oefeningen. Zo benauwd dat ik naar adem snakte. Ik werd er doorheen begeleid tot de blokkade in mijn borst openbarstte en ik begon te zingen. Ik zong en voelde een enorme bevrijding. Ik zong het dak eraf!De week daarna bleef het gevoel. Ik kwam nooit meer bij een reguliere therapeut en had mijn bestemming gevonden.

Weerstand, worsteling, waarheid
Zo vaak zag en zie ik dit proces zelf bij mensen die bij mij en ons sessies en retreats volgen. De combinatie van stilte en zingen, van inademen en uitademen, van naar binnen en naar buiten brengt hen eerst in contact met de bewuste of onbewuste muren en blokkades. Door daarbij te zijn en er klank aan te geven - te zingen - trillen de beschermlagen los en ontstaat er ruimte.

In de pijn ligt je bevrijdingI
n de pijn ligt letterlijk de bevrijding. De trillingen van je stem hakken de beschermlagen om je essentie weg, zoals Michelangelo "De David" uit het marmer tevoorschijn haalde.

En: Daar ben je!
Het moment dat iemand's essentie tevoorschijn komt is altijd vreugdevol. Het is als een geboorte.De hele groep begint te klappen en te juichen van blijdschap. Zo geef je je jezelf en de ander een prachtig cadeau als jij je essentie ont-dekt! Daarom is stembevrijding met de woorden van Jan Kortie: "Een ambacht van liefde."

Heb je zin gekregen om je échte zelf te bevrijden?
Neem gerust eens contact op voor een sessie proeven aan stembevrijding, (gratis voor jou als abonnee op mijn inspiratiemails), meld je aan voor een individueel traject of schrijf je in voor één van onze groepsactiviteiten via ons aanbod.

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.