Wie zingt hier eigenlijk?‍

Is het je ego of je ziel? Door stembevrijding kun je dit onderscheid scherp leren maken!

Zingt je ego of je ziel?
Door zingen kun je scherp leren waarnemen wie in jou aan het woord is? Je leert onderscheid te maken, want je ego heeft eenvoudig een andere klank dan je ziel.Waaraan herken je dit?I

In je hoofd of in je lijf

Als je begint met zomaar te zingen, dan bemoeit je hoofd zich er waarschijnlijk eerst mee: Welke klank moet ik maken? Maar wat moet ik dan zingen? Wat ben ik in godsnaam aan het doen?Dat is hoorbaar. Ik luister mee en begeleid je om je op voelen te focussen, op je lijf in plaats van je hoofd.Langzamerhand kan het zijn dat je hoofd dan stil wordt en dat je gaat voelen wat je zingt.Je voelt trillingen in je lijf, er komen emoties omhoog en opeens bén je de klank.Je geeft je over en je ziel zingt.

Ingewikkeld of simpel
Je ego maakt het ingewikkeld: Het moet wel creatief zijn wat ik zing; het moet anders.Het houdt zich in of durft geen ruimte te nemen. Of het gaat forceren, duwen en trekken.Het mooie van stembevrijding is, dat al je patronen zingend in een mum van tijd kraakhelder naar voren komen. Dan kun je ze zingend uiten en krijgt je ziel ruimte om zich te openbaren.Je ziel zingt vanzelf, de klanken stromen uit je stem en het voelt simpel.

Streven of doelloosHet ego wil iets bereiken: Wat heb ik hier aan? Gaat het me wat opleveren? Wat is het doel hiervan? Het denkt over het zingen na.De ziel wil gewoon zingen, zonder doel. Ze wil zichzelf uitdrukken in klanken. Hoe het klinkt of waar het naartoe leidt, doet er voor de ziel niet toe.  Zingen is een kwaliteit van de ziel. Het hoort bij ons wezen, al zijn we dat grotendeels vergeten.

Oordeel of oordeelloosheidHet ego oordeelt en vergelijkt. Is het mooi of lelijk? Deze klank wel, de ander niet? Die ander zingt veel beter dan ik? Het ziet zingen als optreden en presteren.De ziel zingt gewoon het lied wat in het moment gezongen wil worden. Het is wat het is. Als je ziel zingt, zing je wat er in je leeft. En dat is een bevrijdende ervaring. Voor de zanger en degenen die erbij aanwezig zijn.

Ben je hier? Of niet?Je ego is altijd ergens anders dan hier. Het is in het verleden of in de toekomst. Het wil weg, als het maar niet in het nu is, dan is het tevreden. Daarom vraag ik vaak als eerste aan mensen om eens vast te stellen: Ben je hier? Of niet? (zonder oordeel).Het is ook een heel leuke zin om te zingen: Ik ben hier.... Ik ben hieeeeeeeer! Als je dat een tijdje doet, kom je vanzelf "HIER". De ziel kan alleen maar hier zijn. Die valt samen met haar zingen. Dan ervaar je ruimte, eenheid, openheid.

Oefenen
Om je ziel te laten zingen; om jezelf te bevrijden via je stem is oefening nodig. Je ego hoeft niet weg. Je hoeft het alleen maar waar te nemen, zonder oordeel. Terwijl je de bewegingen van je ego omarmt, kies je voor de weg van je ziel. Zingen is daarvoor het krachtigste instrument dat ik ken, omdat het je ontbloot. Als je zingt, ben je naakt. Het is spannend (vooral voor het ego) en juist daarom zo bevrijdend.

Wil jij je ziel laten zingen?

Kijk eens bij ons aanbod

Meer inspiratie

Hoe breng jij de hemel op aarde?

Ja, inspireer me

Waar schaam jij je voor?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.