Wil je voelen dat je écht leeft?

Laat je dan eens verleiden tot stembevrijding! De manier om je levensenergie te laten stromen.

Gestagneerde energie maakt moe
De mens kent veel gevoelens. Die gevoelens zijn op zich geen probleem.Het niet willen voelen ervan wel. Daar hebben we allerlei strategieën voor.Die werken een hele tijd om je te beschermen tegen pijn. Maar op een bepaald moment heb je er meer last van dan dat je er baat bij hebt. Dat komt omdat het onderdrukken van je gevoelens je levensenergie laat stagneren. Daar word je moe van en soms ook lichamelijk of psychisch ziek.

Spanning en blokkades
Daar waar jij een blokkade in je lichaam voelt of spanning, bevindt zich dus gestagneerde levensenergie. Er zijn veel manieren om die energie weer te laten stromen: Bewegen, dansen, aanraking, massage en zingen. Aandacht voor je lichaam en je gevoel.

In je hoofd
We zitten massaal in ons hoofd en weg van het lichaam en het gevoel door veel op de computer of telefoon gericht te zijn. Aandacht geven aan je lichaam en wat je fysiek en emotioneel ervaart is van groot belang voor je gezondheid en welbevinden. Voor het gevoel dat je écht leeft.

Bevrijd onderdrukte emoties
Na mijn eigen jarenlange zoektocht om mezelf te bevrijden van ziekte en psychische problemen, is het mijn bestemming geworden om anderen te begeleiden bij het bevrijden van hun onderdrukte emoties. Jouw en mijn stem zijn hierin belangrijke instrumenten, naast aanraking en beweging.

In de pijn
Ik help je letterlijk om in je pijn te gaan. Want je lijden wordt niet veroorzaakt door je pijn, maar door je verzet ertegen. Iets wat je misschien al je hele leven doet. "Wat?" denk je misschien, "ik heb helemaal geen pijn" of "daar heb ik geen zin in hoor."Toch, als jij niet lekker functioneert, moe bent of in de war, jezelf niet bent of jezelf niet durft te laten horen en zien, dan zit daar gegarandeerd pijn onder die bevrijd wil worden. En in die bevrijding vind jij dan jezelf en je levenslust terug. Dat zie ik keer op keer op keer gebeuren. Zowel in de 1-op-1 sessies met mensen als in de groepen die we begeleiden.

Zingen wat in je leeft
Kern van wat we doen is "zingen wat in je leeft". Dat betekent dat je via tonen en klanken uitdrukt wat je in het moment zelf voelt. Vanochtend nog was er hier een vrouw die last had van druk op haar borst die steeds erger werd als ze in een groep iets moest zeggen. Als kind had ze geleerd altijd heel stil en voorzichtig te zijn; anderen niet tot last te zijn. Dat was een levenswijze geworden voor haar.Door heel de aandacht op de spanning in de borst te richten, er in te ademen en er nieuwsgierig naar te zijn, kon ze klanken laten komen uit het drukkende gebied. Ik maakte daar ook klanken bij. Het voelde al snel ruimer en minder gespannen. Toen we ermee doorgingen kwam er vervolgens een flinke huilbui. Daarna voelde ze zich enorm opgelucht en blij.

Spannend
Het is voor iedereen spannend om je zo bloot te geven als met zingen gebeurt. Je kunt je niet verstoppen, je gevoelens niet langer onderdrukken. Dat maakt het zo krachtig en bevrijdend. Het gaat over jezelf laten zien en horen. Iets waar bijna iedereen naar verlangt en tegelijkertijd bang voor is.En juist die spanning brengt je ook bij het gevoel van "Ik leef", als je er doorheen durft te gaan en er niet voor wegloopt.

Ruimte durven nemen: een oefening
Het gaat ook om ruimte durven nemen.Een oefening: Ga eens in de hoek van de kamer staan en loop dan de ruimte in terwijl je "Hier ben ik" zingt. Durf het echt voluit te zingen.Je kunt het alleen doen of terwijl iemand naar je kijkt. Blijf dan in het midden staan en zing nog eens "Hier ben ik" terwijl je je armen spreidt en een keer ronddraait. Blijf rustig even staan als je weer stil geworden bent. Voel dan eens in de stilte wat deze oefening met je doet. Wat het ook is, streef nergens naar. Misschien is het heerlijk, misschien onwennig en ongemakkelijk. Neem het simpelweg waar.

Laat je zelf eens zingen
Samen met ons kun je hier volop mee oefenen. Door alle oefeningen die we samen doen, sta jij op een bepaald moment in je eentje jouw zielenlied te zingen. En reken maar dat het leven dán door je heenstroomt.

Laat jij je verleiden tot stembevrijding?
Je zult er geen spijt van hebben. Je geeft jezelf een groot cadeau. Het kan in een groep of individueel.
Neem eens contact op voor een sessie proeven aan stembevrijding, (gratis voor jou als abonnee op mijn inspiratiemails) of kijk eens naar ons aanbod.

Je bent van harte welkom!

Warme groet,

Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.