Wil jij van verstoppen naar verschijnen?

"Our deepest fear is not that we are inadequate.Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.It is our light, not our darkness, that most frightens us." Marianne Williamson


Masker
Is het voor jou gemakkelijk om jezelf te laten zien en horen? En dan heb ik het niet over je vaardigheid met woorden. Want of je nu stil bent of gemakkelijk praat: beiden kunnen een vorm van verstoppen zijn. Een masker voor je authentieke zelf.

Verstoppen
Deze week viel tijdens een aantal sessies het woord verstoppen. "Ik verstop me al mijn hele leven. "Ik verstop me voor mijn gevoelens."
Tja. Want wat gebeurt er als je jezelf laat horen en zien zoals je echt bent?
Wordt dan ontdekt dat je onbeduidend bent? Dat je niet goed genoeg bent? En word je daarom dan afgewezen? Is dat waar je bang voor bent?

Bang voor je kracht en je licht
In de quote hierboven wijst Marianne Williamson op een andere waarheid. En een nieuwe cliente verwoordde het vanochtend exact hetzelfde ("toevallig" net nadat ik deze had opgeschreven in dit artikel): "Ik ben zo ontzettend bang voor mijn kracht. Die voelt zo groot. Ik ben zo bang om mezelf zichtbaar te maken en om te uiten. En tegelijkertijd verlang ik er enorm naar."

Spannend en naakt
De meeste mensen vinden het spannend om naar mij toe te komen. Dat is omdat ik hen - en ook jou - uitnodig om jezelf te laten horen. Zingend. Jouw beweging te volgen. Autonoom. Uit te komen voor jouw waarheid. In klanken. In woorden.
Omdat zingen wat in je leeft jou voorbij de door jou zelf gebouwde muren brengt. Als je zingt ben je naakt. Je kunt je niet verstoppen. Je kunt niet anders dan jezelf blootgeven. Zonder maskers. Zonder muren. Dat is spannend en tegelijkertijd de grote kracht ervan.

Waar het spannend is, daar is groei
Ik werk het liefst waar het spannend is. Overigens binnen een veilige bedding. Want daar kunnen jij en ik groeien; stappen zetten in het nieuwe; in het onbekende. Buiten je comfort-zone. Want wat veilig voor jou is, hoeft niet meer dienend te zijn. Zo kan het veilig en bekend zijn om je niet goed genoeg te voelen; om je niet te laten zien. Omdat dat is wat je kent. En omdat je dan dat spannende niet hoeft aan te gaan.

Jezelf authentiek tonen
In spanning zit trouwens jouw eigen lied, jouw muziek, jouw unieke creatie-kracht. Dit zingen is authentiek. Het heeft niets met entertainment te maken, nooit. Het gaat om jouw stem, jouw tonen en daarin met onvoorwaardelijke liefde gezien en gehoord worden. Het is elke keer opnieuw ontroerend als iemand die stap durft te zetten. Dwars door de angst de moed heeft om door de beschermingsmechanismen heen bij essentie uit te komen. Dat gun ik jou ook.

In het licht komen
Zodat jij en alles wat bij jou in de schaduw zit, in het licht komen. Dat kan gaan om beperkende overtuigingen, blokkades of onderdrukte emoties die, eenmaal bewust geworden, de weg vrijmaken voor jou stralende zelf. Je kracht en je kwetsbaarheid, je talenten. Zodat je met open vizier en open hart in het leven kunt staan.

Zingend verschijnen
Een vrouw die afgelopen week een traject bij mij afsloot deed dit met de woorden: " Dat heb je me gebracht. Van verstoppen naar verschijnen." En inderdaad. Voor me zag ik een stralende vrouw die letterlijk haar haren had losgegooid. Het woord verschijnen kwam daarbij op 2 manieren bij me binnen. Als tevoorschijn komen en als ver schijnen; over grote afstand stralen.
Wil jij ook je stralende zelf ver laten schijnen?
Maak dan eens een afspraak voor een sessie "proeven aan stembevrijding" met mij of neem eens deel aan een dagworkshop. Het actuele aanbod vind je hier.


Je bent van harte welkom

Warme groet,

Jacky


Meer inspiratie

Zijn stem werd letterlijk bevrijd

Ja, inspireer me

Als anderen me maar niet horen!

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.