Zijn stem werd letterlijk bevrijd

‍Hoe je via je stem een diepe wond kunt helen, lees je in deze inspiratiemail.

Wil je mij helpen mijn échte stem te vinden?
"Zolang ik me kan herinneren, herken ik mijn stem niet als mijn eigen stem", vertelt hij me tijdens onze kennismaking." Wil je mij helpen mijn échte stem te vinden? Want daar ben ik al heel lang naar op zoek."
Een blokkade op de keelEen traject volgt. De eerste sessie gebeurt het!Na een oefening om te gronden en zijn stem te laten zingen en klinken, vertelt hij me dat zijn keel als sinds zijn jeugd geblokkeerd voelt.We focussen op de blokkade en ik nodig hem uit contact te maken met de blokkade en van daaruit klanken te laten stromen.
Niet ervan af, maar ernaar toe
Want naar díe plekken in je lijf en die emoties toegaan waar je eigenlijk vanaf wil, is de sleutel naar bevrijding. Toelaten wat je niet wilt voelen dus.Althans: je ego wil het niet voelen; je ziel wel. Anders loop je kans steeds meer verkrampt, geblokkeerd en afgesloten te raken.
Moederwond
Hij vertelt me dat hij zeven jaar was toen zijn moeder op een ochtend afscheid van hem nam.Ze zei dat ze wegging. En hij voelde instinctief dat ze niet meer terug zou komen.Een beeld verschijnt: Van een kleine jongen die als bevroren bij de voordeur staat, terwijl zijn moeder uit het zicht verdwijnt. Te verstijfd om te roepen!Ik begeleid hem als volwassen man naar deze jongen toe en vraag hem contact te maken met dit innerlijk kind. Vervolgens nodig ik hem uit klank te geven aan de bevroren gevoelens van de jongen.
Mama
Mijn intuïtie geeft aan hem te vragen "Mama" te zingen en eindelijk de roep die hij op zevenjarige leeftijd heeft ingeslikt te laten horen. Een nieuw beeld dient zich aan. Hij is negen jaar en krijgt  van de rechter de keus om bij zijn vader of moeder te wonen. En hoewel hij met zijn hart het liefst naar zijn moeder gaat omdat zij liefde kan uiten blijft hij bij zijn vader. Ook met deze jonge jongen help ik hem contact te maken om zijn gevoelens alsnog te erkennen en te verwerken.
Geen verhalen, maar zingen
Opgesloten gevoelens kunnen via klanken en zingen altijd nog erkend, gevoeld en geuit worden. Via zingen gaat dit heel eenvoudig, zonder veel woorden of verhalen over het gebeurde.
Gevonden!
De keer daarop vertelt hij me dat hij zijn échte stem gevonden heeft. Het gevoel dat zijn stem niet "eigen" is, is verdwenen."En ik zong nooit en nu de hele tijd," zegt hij. "In de auto en laatst heb ik ook een avond samen met mijn vriendin gezongen!"
Wil jij ook jouw stem bevrijden en daarmee jezelf helen?
Meld je dan aan voor een activiteit. In een groep of individueel.Van een sessie tot een hele week in Keltisch Spanje. Kijk bij ons aanbod.

Je bent van harte welkom!

Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.