Zing je eigen naam en ontdek dat je een instrument bent

De trilling van jouw eigen naam "Noem mij, bevestig mijn bestaan, laat mijn naam zijn als een keten, noem mij, noem mij, spreek mij aan, o, noem mij bij mijn diepste naam. Voor wie ik liefheb wil ik heten. Neeltje Maria Min

Je naam
Je naam heb je gekregen bij je geboorte of misschien heb je op een ander moment een andere naam gekozen of gekregen. Met je naam maak je je kenbaar aan anderen en anderen duiden jou met je naam aan. Je naam heeft betekenis en is verbonden met je identiteit, de persoon die je bent in dit aardse leven. Je naam heeft een trilling. Maar ook de toon waarop je naam wordt uitgesproken is van invloed.

Hoe noem je mij bij mijn naam?
Onlangs kwam er een cliënt bij me die er in sommige situaties moeite mee heeft om zijn naam uit te spreken. Dit heeft te maken met hoe zijn naam vroeger systematisch werd uitgesproken. Namelijk afwijzend en bestraffend. Hij is er zich van bewust hoe beladen de energie op je naam kan zijn en bevrijdt zich hier nu van.

Je eigen naam zingen
Naam zingen is een geliefde stembevrijdingsoefening. Deelnemers aan een workshop krijgen allerlei ervaringen en herinneringen bij het zingen van hun eigen naam. Misschien draag jij ook de echo van jouw op strenge toon uitgesproken stem in je onderbewustzijn. Zingend kun je je daar opeens bewust van worden. Maar ook van liefkozende, verwelkomende klanken. En zelfs koosnaampjes kunnen opeens door je zingende stem tevoorschijn worden getoverd.

Jij bent een instrument
Graag gebruik ik als introductie bij het naamzingen de metafoor van jou als instrument. Je komt op aarde als onbeschreven blad. Je krijgt een naam en jarenlang bouw je aan een identiteit waaraan je naam gekoppeld is. Je denkt dat je dat BENT.
Later kom je op het bewustzijnspad en begin je in te zien dat je meer bent dan die persoon met die naam. Je gaat je identiteit meer en meer loslaten en je ego overstijgen. Je gaat zien dat alles één is en dat jij als persoon de piano bent waarop het universum haar muziek speelt. Je hoeft je er alleen maar aan over te geven.

Lostrillen
Tja, bij die overgave kunnen we best wel wat ondersteuning gebruiken. In dat proces is je naam zingen een prachtige oefening. Je kunt jezelf bestaansrecht geven en jezelf welkom heten. Anderen verwelkomen jou door jouw naam te zingen en jij kunt de trilling daarvan in je lichaam voelen. Tegelijkertijd kun je al zingend alle lading die op je naam ligt los trillen. Je zingt je naam je cellen in en vervolgens vul je er de ruimte mee. Je beseft dat je het bent en ook niet bent.  Je bent de viool waarvan de kosmos de snaren bespeelt door middel van jouw unieke stem. Een bevrijdende ervaring.

Voel jij je aangetrokken tot stembevrijding?
Neem dan contact met me op. Dan kun je ook ervaren hoe het is om je naam te zingen. Probeer het alvast ook thuis eens, op de fiets of in de vrije natuur.

Warme groet
Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.