Zing jezelf uit je verhaal naar het hier-en-nu

Door je verleden te herhalen, hou je het vast! Door te zingen laat je het los.


Een bevrijde dame
De vrolijke dame hierboven ging vorige week mee met ons op stembevrijdingsretreat. Ze noemt het een week met een gouden randje: "Ik heb volop genoten van jullie allen en wat er mocht zijn.""Ik voel mij rijk en zen. Ik pluk de dag!"

Zacht zijn
Net als sommige anderen uit de groep zat ze vol met woorden en verhalen. Ze nam nauwelijks tijd om te ademen. Net zoals jij misschien?Ze was vrolijk en genoot vanaf het eerste moment. Maar er zat een laag onder die ze eerst niet liet zien.Haar wens was zacht te leren zijn voor zichzelf.

Een zielslied
Gaande de week, door alle stembevrijdingsoefeningen, kwamen de tranen. Om tenslotte een zielslied, zo indrukwekkend, te zingen. Het kwam uit het diepst van haar binnenste en ze klonk als een echte flamengozangeres. Ze gaf uitdrukking aan haar diepste pijn en vond daarin werkelijke blijdschap.

Net als jij en ik
Net als jij en ik had zij haar beschermingslagen. Om pijn niet te hoeven voelen.Een favoriet beschermingsmechanisme van veel mensen is verhalen vertellen. Over het verleden, over trauma's, over wat ze hebben meegemaakt.Gisteren nog begeleidde ik een vrouw die me bekende dat het best lastig is om de verhalen los te laten. Want het gaf haar ook aandacht: "Dat je dát mee hebt moeten maken!"Natuurlijk mag erkend worden dat je pijn hebt geleden. Maar als je het blijft herhalen in je hoofd en blijft vertellen, elke keer opnieuw, dan blijf je het vasthouden. Omdat het ergens veilig en bekend voelt. Terwijl je de werkelijke pijn uit de weg blijft gaan.

Je pijn uiten zonder een slachtoffer te zijn
Met stembevrijding ga je midden in de pijn staan en geef je er uitdrukking aan. Zonder een slachtoffer te zijn. Telkens weer. Tot het verhaal jou loslaat.Zelf heb ik die ervaring ook. Ik zat vol met verhalen over het verleden. Vertellen over wat ik heb meegemaakt heeft me ook gediend. Ik heb gemerkt dat door mijn jarenlange oefening, de verhalen over mijn verleden mij hebben losgelaten. Dat de behoefte om erover te praten er gewoon niet meer is.  Dat voelt enorm bevrijdend. Dit betekent overigens niet dat ik niet meer getriggerd kan worden in mijn pijn.Dan geef ik er klank aan en kan mijn energie weer stromen.Gun jij jezelf dit ook? Want hier- en -nu is er meestal niet zo veel aan de hand.

Zingen brengt je in het hier- en -nu
Je kunt niet zingen en tegelijkertijd nadenken. Je kunt wel nadenken tussen het zingen door. Stembevrijding nodigt je uit enkel te ademen en te zingen.Laat het maar stromen. Geef je over. Adem in...naar binnen; adem uit...naar buiten. Met je stem.Met jouw klanken. Met jouw zielslied. Magisch. Bevrijdend. Én verbindend.

Verlang jij er ook naar je zielslied te zingen?

Ik begeleid je er graag bij. Kijk voor de mogelijkheden op jackypeeters.nl/aanbod

Je bent van harte welkom!

Warme groet,

Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.