Zit er een schreeuw, snik of au in jou?

Met stembevrijding zing je het allemaal naar buiten

Huil in de keel
Toen ik als meisje van 4 voor het eerst naar de kleuterschool ging, moest ik in het begin elke dag huilen als mijn moeder vertrok. " Vind je het niet leuk op school?" vroeg ze. "Jawel", antwoordde ik dan. "Maar wat is er dan?, vroeg mama. "Ik heb huil in de keel", scheen ik dan te antwoorden.
Achteraf heb ik begrepen dat het verlatingsangst was.

(Keel)blokkade
Onderdrukte gevoelens zitten als blokkades opgeslagen in ons lijf te wachten tot we eraan toe zijn om ze te voelen en te uiten. Zingen is daarvoor het krachtigste instrument dat ik ken. De blokkades kunnen zich overal in je lijf bevinden en je kunt ook vanuit al die plekken zingen. Maar heel vaak is de keel er bij betrokken. Veel mensen komen dan ook in beginsel bij me omdat ze spanning of een blokkade op de keel ervaren. In je keel bevindt zich het energetische centrum van communicatie; van je uiten: je keelchakra. Dat voelde ik als kind ook al.

Jouw gevoelens wachten geduldig op jou
Het mooie is dus dat je lichaam de opgeslagen energie bewaart. Ik begeleid regelmatig mensen bij het verwerken van verlate rouw. Gevoelens ten gevolge van verlies of trauma dat in de kindertijd is opgelopen, kunnen alsnog verwerkt en geuit worden. Hoe prachtig is dat! Gevoelens als angst, boosheid en verdriet, maar evengoed ook vreugde. Want wat als je niet blij en uitbundig mocht zijn als kind? Het is nooit verloren, het wacht allemaal op jou daarbinnen.

Ik zou wel willen schreeuwen, maar ik kan alleen zingen
Deze zin uit het lied "Door de wind" van Stef Bos, maar ook zo prachtig gezongen door Miss Montreal, raakt me vanwege de parallel met stembevrijding. Want met stembevrijding zing je wat er in je leeft. Dat wil niet zeggen dat er niet geschreeuwd mag worden. Elke uiting is welkom.
Echter, zachtheid is nodig om gekwetste delen te omarmen. Een valkuil is dat je wil forceren of met hardheid eruit wilt duwen waar je vanaf wilt. Dat werkt niet. Al die delen willen liefdevol aanvaard en omarmd worden. Door er toon voor toon klank aan te geven en ze te zingen, nodig je ze uit met de volle bereidheid ze te voelen en dan pas te uiten.

Heb jij een "huil in je keel"? Zit er een schreeuw, snik of au in jou?
Kijk op jackypeeters.nl/aanbod voor een activiteit die bij je past.
Je bent van harte welkom

Liefs,

Jacky & Jan

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.