De perfecte combinatie van stembevrijding en (familie)opstellingen

Uit wat er in je leeft en neem je eigen plek in. Je kunt je er 10 kilo lichter door voelen.Familieperikelen
Ze appt me: "Jacky, heb je binnenkort tijd voor me? Want het zijn weer roerige tijden in mijn leven".
In mijn agenda is net een plek vrijgekomen, die ik graag aan deze vaste cliënte geef.  De kern van haar onmacht en boosheid komt voort uit familieperikelen.
En ze heeft een grote familie.

Heftige gevoelens en je verleden
Als door situaties in je huidige leven heftige gevoelens geraakt worden, heeft dit vrijwel altijd te maken met je verleden. Misschien ken je het zelf ook wel: je voelt je kiplekker en dan kijkt een familielid op een bepaalde manier naar je, Of iemand spreekt op een bepaalde toon....en daar ga je al. Je voelt je opeens klein, onveilig, machteloos, eenzaam of boos. Je wilt aanvallen, je terugtrekken of je verstijft.

Het uiten van woede en verdriet
Mijn cliënte vertelt wat er speelt in haar familie, Ik luister aandachtig naar haar en spiegel wat ik waarneem. Al snel voelt ze een enorme spanning rond haar middenrif en 3e chakra. Ik nodig haar uit contact te maken met die spanning en er met haar inademing en aandacht helemaal in te gaan. Ik vraag haar deze spanning vervolgens in klanken naar buiten te brengen. Al snel komen alle woede, machteloosheid en verdriet omhoog en naar buiten.

Winnen of je kracht voelen
Ook ontdekken we dat ze altijd denkt te moeten vechten voor haar plek. Zo zien we dat ze zich heel vaak óf klein of óf groot maakt ten opzichte van anderen. En dat ze dan denkt te moeten winnen. Samen ontdekken we dat je ook een gelijkwaardige krachtmeting kunt hebben - waarbij niemand hoeft te winnen of verliezen - maar je juist elkaar helpt je kracht te ervaren.

Wat is een familieopstelling
Relatieproblemen binnen de familie hebben te maken met het familiesysteem. In een opstelling kan zichtbaar gemaakt worden wat er energetisch hapert in een systeem. Dit worden verstrikkingen genoemd. Een verstrikking kan zijn dat onbewust kinderen op de plek van de ouders staan of dat een jongere broer of zus de plek van de oudste inneemt. Of dat er nooit meer gesproken is over een overleden familielid. Ook kan er sprake zijn van geheimen in de familie. Dit werkt verstorend op de leden van het systeem en op de onderlinge verhoudingen. Het systeem kan worden "opgesteld" met personen, maar ook met kussens, stenen, een tekening of zelfs via een visualisatie. Dit levert veel inzichten. Ook kan er geschoven worden met de verschillende onderdelen van het systeem, zodat de enerige weer in balans komt.
Zie ook mijn vorige inspiratieartikel over dit onderwerp.

De juiste plek
Als mijn cliente weer tot rust is gekomen, besluiten we haar familie op te stellen. Zij is de jongste van een hele reeks kinderen en we hebben sterk de indruk gekregen dat één van haar broers de plek van de oudste broer heeft ingenomen. Ook wordt helder dat haar vechtersmentaliteit  te maken heeft met de moeite die ze heeft om haar plek als jongste kind te aanvaarden. Ze is daarin onvoldoende gezien en begrepen door de anderen.  

Stenen
Met stenen stelt ze de hele familie op. We geven iedere broer en zus de juiste plek, inclusief overleden kinderen en miskramen. Ik help haar uit te spreken welke juiste plek iedereen in het systeem heeft. ( "Jij bent de oudste, de eerstgeborene, etc")
Opvallend is dat de betreffende broer door een veel grotere steen wordt vertegenwoordigd dan zijn oudste broer. Terwijl een teruggetrokken zus een piepklein steentje heeft gekregen. Dit is ook een voorbeeld van de wijze waarop een opstelling zaken helder kan maken.
Deze opstelling helpt mijn cliënte haar plek als jongste dochter, jongste zus en jongste kind te aanvaarden. Met alles wat ze op die plek wél en ook wat ze níet gekregen heeft.
Opgelucht en blij is ze als we afronden.

Tien kilo lichter
Later die dag appt ze me: "Lieve Jacky, wat vind ik de sessies bij jou toch telkens weer fijn en goed. Ik voel me tien kilo lichter nu die woede en dat verdriet eruit is!"

En dat geeft mij een gevoel van dankbaarheid.

Kennismaken?
Spreekt dit verhaal je aan. Herken je iets?
Kom gerust eens bij me langs voor een sessie "proeven aan stembevrijding van 30 minuten. Online kan dit ook.
En het is gratis als je je inschrijft voor mijn inspiratiemails.
Je bent van harte welkom om een afspraak te maken via 06-42353864.

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.