Je keelblokkade is de poort naar vrijheid

Ervaar jij een brok in je keel? Kies voor stembevrijding!

Mijn keel is geblokkeerd
"Ik heb al heel lang een brok in mijn keel"; "Geluid maken geeft me keelpijn"; "Mijn keelchakra is geblokkeerd of niet open"; "Als ik me wil uiten voel ik zoveel spanning op mijn keel dat het niet lukt".
Het zijn allemaal redenen waarom mensen contact met me zoeken en willen ervaren wat stembevrijding voor hen kan betekenen.

Je keel trekt jouw aandacht
Dit is hoe ik het zie:
Je keelblokkade wil aandacht. Want de brok, de spanning, de pijn zijn symptomen dat er in jou iets onderdrukt is, iets vast is gaan zitten. Uit zelfbescherming. Vaak gaat het om een ervaring die je niet wilde meemaken of om gevoelens die je niet kon of wilde toelaten. Omdat ze te overweldigend waren of omdat je bang was afgewezen te worden als je ze zou tonen.

Toelaten
Dat je nu bij mij terecht gekomen bent en dit artikel leest, zou wel eens kunnen betekenen dat de tijd rijp is voor jou om jezelf te gaan bevrijden. Via jouw keel en stem. De blokkade die je eerste beschermd heeft, dient je niet meer. De brok, de pijn, de spanning vragen om toegelaten, verwerkt en geuit te worden. Dat brengt - paradoxaal misschien - vrijheid en vreugde.

Ontspannen, zacht en open
Onlangs nog kwam er iemand kennismaken met als aanleiding een gespannen en geblokkeerde keel.
Ik vroeg haar - na een inleidende meditatie om zich veilig te voelen, uit het hoofd in het lichaam te gaan en dieper te ademen - alleen te focussen op de brok in haar keel.
Adem diep in naar de brok........ en laat op je uitademing een klank komen.....begin eenvoudig met een zucht. En adem weer in.........en laat weer een zucht of klank komen. Bij elke uitademing laat je jouw stem horen. Als vanzelf, zonder een klank te bedenken. De gedachten in je hoofd laat je voor wat ze zijn. Bij elke ademhaling laat je de toon langer worden. Tot het als zingen voelt. Tot je voelt, ik geef me over aan mijn stem. De toon die wil klinken.
Deze eenvoudige oefening bracht al na enkele minuten ontspanning in haar keel en deze voelde zacht en open aan. En ze voelde zich blij.

Probeer het zelf eens
Bovenstaande oefening kun je thuis zelf ook eens uitproberen. Probeer niet iets te bereiken. Neem simpelweg waar wat er gebeurt als je op deze manier nieuwsgierig bent naar wat je voelt, zonder ook maar iets te willen veranderen. En er uiting aan te geven.. Wat ervaar jij dan?
Lees hier ook ervaringen van mijn cliënten en deelnemers aan onze groepssactiviteiten.

Verlang jij er ook naar jezelf te bevrijden via jouw stem?
Ik begeleid je graag er graag bij.
Kennismaken?
Meld je aan voor een individuele sessie "proeven aan stembevrijding" live in Vleuten of online.
Of meld je aan voor een dagworkshop stembevrijding. Kijk bij ons aanbod.

Je bent van harte welkom

Warme groet,

Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.